Mauro Ikardi (Reuters)
Mauro Ikardi (Reuters)

Ikardi nastavlja bosforski teror, a stiže mu i jedan od najboljih pakera Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 14:23

Pari Sen Žermen pristao da proda Argentinca Galatasaraju za 10.000.000 evra, transfer blizu finalizacije

Od karijere koja je doginama unazad išla nizbrdo, kao kamen koji Sizif uzaludno gura, ali mu se svaki put sjuri u podnožje, do jednog od raspucanijih napadača Evrope. Mauro Ikardi je u minuloj sezoni oživeo karijeru u Turskoj, a kako stvari stoje, odnosno, ako je verovati L'Ekipu, Argentinac će ostati u Galatasaraju. Pozajmica je istekla, ali če ga Pari Sen Žermen prodati istanbulskom klubu po ceni od 10.000.000 evra.

Načelni dogovor je postignut, ostalo je da se utanače sitni detalji, ali nekadašnji špic Intera i svojevremeno najbolji strelac Serije A, nastaviće svoj teror na Bosforu. Na raskršću Evrope i Azije bio je Argentinac ubitačan u prošloj sezoni, a pritom je odigrao samo 24 prvenstvene utakmice za Galatu. Isporučio je 22 gola i sedam asistencija sa presudnom ulogom na podizanje pehara šampiona Turske. U kupu je bio autor gola i asistencije na dve utakmice. Učinak bolji nego za prethodne dve i po godine u dresu Parižana.

Izabrane vesti

U Gradu svetlosti pored Kilijana Mbapea i Nejmara nikako nije uspevao da opravda 50.000.000 evra uloženih u njegov transfer iz Intera leta 2020. godine. Ali u Turskoj je momentalno zablistao te će Parižani čiji sportski sektor posluje punom parom - pet potisa na Parku prinčeva u minulih nekoliko dana - ipak vratiti petinu uloženog.

Poređenja radi, u Galatasaraju je imao 23 gola i osam asistencija na 26 nastupa, dok je u PSŽ-u na 98 utakmica imao samo 38 postignutih i 10 nameštenih golova. A u dolazećoj takmičarskoj godini mogao bi da bude još produktivniji jer mu dolazi jedan od najboljih pakera Bundeslige, Španac Anhelino.

Lavovi su dogovorili lične uslove sa fudbalerom Lajpciga, ali da bi uparili Ikardija i Anhelina, moraće da se približe zahtevima bundesligaša. Prva, ranija ponuda od 6.000.000 evra im je odbijena, Lajpcig navodno traži 20.000.000, a realno je da se dve strane nađu negde na sredini.

Anhelino je prošle sezone sa devet asistencija delio peto mesto liste najboljih asistenata nemačke elite, a na nivou čitave klupske karijere do sada je postigao 23 i namestio 76 golova na 329 utakmica igrajući za Mančester i Njujork Siti, Đironu, Majorku, NAC Bredu, PSV, Lajpcig i Hofenhajm.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mauro IkardiPari Sen ŽermenGalatasaraj

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara