Lukas Ernandez (twitter©PSG_Inside)
Lukas Ernandez (twitter©PSG_Inside)

PSŽ u totalnoj ofanzivi: Za Lukasa Ernandeza 40.000.000 fiksno, čeka se domino efekat u Minhenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 14:21

Sa potencijalnim bonusim transfer može da naraste na 45.000.000 evra

PSŽ je dugo tihovao u letnjem prelaznom roku, čekao da ozvaniči posao sa novim trenerom Luisnom Enrikeom, a onda na traci počeo da predstavlja nova pojačanje. Posle Škrinjara, Asensija, odnosno kapitalca u veznom redu u liku i delu Maneula Ugartea, PSŽ je rešio i pitanje centralnog beka. Ugovor sa Svecima do 20228. godine, potpisao je doskorašnji član minhenskog Bajerna Lukas Ernandeza, potvrdio je pariski klub na društvenim mrežama.

Očigledno je da su ovog leta u glavnom gradu Francuske promenili klupsku politiku u želji da ojačaju defanzivu na svim nivoima. Uostalom, to im je nedostajalo godinama u odlučujući mečevima u Ligi šampiona. Pomenuti Ugarte trebalo bi da donese veliku agresivnost u manevru, dok bi Lukas Ernandez morao da bude novi vođa renovirane odbrane.

Izabrane vesti

Nigde se navodi koliko para je potrošio PSŽ kako bi doveo reprezentativca Francuske, ali ima indicija da je Baerjnu isplaćena fiksna cena od 40 miliona evra. Uz opciju da kroz bonuse transfer naraste na celih 45 miliona evra.

„Ovo je veoma srećan dan za mene i vrlo sam srećan što sam ovde. Dugo sam čekao da se pridruđim PSŽ-u i drago mi je što se to konačno desilo. Ovo je poseban dan za mene“, poručio je Lukas Ernandez

Francuz je jedan od retkih igrača na kojima je Bajern izgubio novac. Bavarci su ga platili Atletiko Madridu 75 miliona evra... Međutim, odužio se Eranadez odličnim izdanjima na terenu. Odlazak Lukasa Ernandeza mogao bi da dovede do novog domino efekta u evropskom fudbalu. Jasno je da će Bajern uraditi sve kako bi privukao Napolijevog centralnog beka Kima.



tagovi

Lukas Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara