Iliev i Suma (© MN Press)
Iliev i Suma (© MN Press)

Iliev o prelaznom roku Partizana: Suma ne ide u Olimpiju, dovodimo dvojicu napadača

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 22:14

„Danilo Pantić je sazreo“, uverava prvi čovek sportskog sektora crno-belih

Poželeo je Savo Milošević Sejdubu Sumu (i Makija Banjaka) u Olimpiji. Na željama će i ostati. Bar ako se pita Ivica Iliev, nezvanični sportski direktor Partizana.

Prema njegovim rečima, transfer Gvinejca na stadion „Stožice“ nije izvodljiv. Da li će u neki drugi klub, ostaje da se vidi, međutim, put Slovenije omaleni vezista – neće.

Izabrane vesti

Volim Sava mnogo, ali odmah da poručim i njemu i našim navijačima: od toga nema ništa“, precizirao je Ivica Iliev u izjavi Večernjim novostima.

Mada je pitanje koliko je ostanak Sume u Humskoj realan, s obzirom da trener Aleksandar Stanojević na njega ne računa, a čelnicima Parnog valjka se ne isplati da na platnom spisku drže tako skupog igrača. Pogotovo u situaciji kad je najavljena promena maltene celog korpusa stranaca, dolazak bar tri nova igrača iz inostranstva.

„Imamo želju da u narednih desetak dana skockamo tim i da trener Aleksandar Stanojević na pripreme u Sloveniju povede ekipu na koju će da računa od starta. Poznato je da 17. jula počinje prvenstvo, da 22. jula startujemo u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Trebalo bi da radimo brzo i mudro. Optimista sam“.

Zasad su štoper Siniša Saničanin i vezista Danilo Pantić jedina nova lica u „Zemunelu“. Obojica su stigla bez obeštećenja pošto su im istekli ugovori sa Vojvodinom i Čelsijem. U međuvremenu je uprava produžila saradnju sa talentovanim ofanzivcem Nemanjom Jovićem, do juna 2025.

Prvi nam je stigao Saničanin. Zatim smo produžili ugovor sa Jovićem, a pre dva dana smo posle šest godina dobili ponovo kao svog igrača Pantića. Jovića više i ne gledamo kao perspektivnog klinca, ili bonus igrača. On je jedan od lidera tima, a nedavni nastupi za A selekciju su samo dokaz koliko se ceni njegov talenat. Produžetak ugovora sa njim je najbolji fudbalsko-ekonomski potez za Partizan na duže staze. Pantić je sazreo i kao ličnost i kao igrač, u najboljim je godinama, zato od njega očekujemo najbolje na terenu. Ukoliko dovedemo još dvojicu napadača koje već dugo pratimo, ubeđen sam da ćemo imati ubrzo kompletan tim“.

Ne do kraja kakav su želeli u Humskoj, jer im je pred kraj prethodne sezone svojevoljno otišao Takuma Asano, prema pisanju turskih medija najbliži novog prvoligašu, Giresunu.

Bilo koji klub koji želi da angažuje Asana mora da zna da je potencijalno, u velikom administrativnom problemu. Jer, Asano je prekršio ugovor sa Partizanom i nema dozvolu da menja sredinu“, dodao je Ivica Iliev, prvi čovek sportskog sektora crno-belih.


tagovi

Ivica IlievSejduba SumaFK PartizanTakuma AsanoDanilo Pantić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara