Samo neke od meta Mančester junajteda (©Reuters)
Samo neke od meta Mančester junajteda (©Reuters)

Ima li pilota u avionu? Zabrinjavajući spisak Junajtedove 31 letnje želje

Vreme čitanja: 5min | čet. 18.08.22. | 12:07

Izgleda da su na Old Trafordu izgubili kompas

Nešto je možda i bio plod medijske mašte, ali dosta toga je potvrđeno sa više strana, iz više zemalja. Pa nek je i pola toga istinito, čini se da su na Old Trafordu i definition izgubili kompas posle dva poraza na startu Premijer lige i celog leta prenemaganja Kristijana Ronalda, koji je besan zbog toga što Mančester junajted nikako da formira tim kadar da se porve za najveće titule.

I mada Portugalac svakako previše drame, ima i osnova za takvo nezadovoljstvo, jer zaista izgleda da je Junajtedov avion ostao bez pilota i da tumara nebom u nadi da će da naleti na nešto kvalitetno. Koliko je situacija u Junajtedu konfuzna možda i najbolje govori spisak od čak 30 fudbalera koji su se ovog leta dovodili u vezu sa engleskim velikanom, a koji se značajno proširio baš posle poraza od Brentforda.

Izabrane vesti

Pa samo da se prisetimo…

Žoao Feliks: Fali Eriku ten Hagu kvalitetnih napadača, probali su u Madridu, španski mediji odmah su odgovorili informacijom da je Atletiko odbio čak 130.000.000 evra za Portugalca.

Kazemiro: Možda još više, škripi i u vezi, pa je Junajted ambiciozno krenuo po Realovog asa, koji se čak i razmislio, ali je Kraljevski klub odmah rekao ne ponudi od 60.000.000 evra. Kazemiru je navodno nuđeno skoro duplo više para no u Realu.

Adrijen Rabio: Dočekao je Junajted da mu posao propadne zbog – mame. Veronik Rabio nije bila zadovoljna ponuđenom platom od 240.000 funti nedeljno (skoro 15.000.000 evra godišnje, bruto) i Adrijen Rabio je ostao nedosadanjana želja.

Antoni: Pominjao se još krajem jula, sada je Mančester opet krenuo u ofanzivu, problem je što Ajaks za brazilskog napadača traži minimum 80.000.000 evra. Previše. Za sada.

Sergej Milinković Savić: Višegodišnja meta Crvenih đavola. Postao aktuelan posle odlaska Pola Pogbe u Juventus, sad se opet vrti ista priča, ali je Klaudio Lotito na glasine o pripremi ponude od 50.000.000 evra jasno rekao: “Nema šanse da ode za te pare”.

Toma Menije: Novi trener ne vidi Arona Van Bisaku, pa je desnog beka na početku sezone igrao Diogo Dalo. Nije ni čudo što gleda u smeru Borusije Dortmund.

Kristijan Pulišić: Statistički portal WhoScored se čak i našalio kada je po društevnim mrežama podelio da njegov algoritam na pitanje o “izraženim kvalitetima Pulišića” odgovara sa: “nema izraženih kvaliteta”. Ali Junajted je pitao Čelsi za pozajmicu, a Plavci su kao preduslov zahtevali da Amerikanac produži ugovor. Pre tri godine plaćen je 64.000.000 evra i Čelsi hoće da vrati bar veći deo investicije.

Pjer Emerik Obamejan: Hoće ga i Čelsi, Barselona hoće pare, pa se spekuliše da bi 33-godišnji napadač mogao da ode za obeštećenje od 30.000.000 evra. Samo što on sam ne bi da ide krajem avgusta.

Mateus Kunja: Još jedan napadač čije je ime provejavalo, pisalo se da Mančester junajted razmatra o ponudi vrednoj nešto iznad 50.000.000 evra. Ništa nije stiglo na adresu Atletika,

Frenki de Jong: Prva želja mančesterskog titana još od početka leta, sa Barselonom je dogovor i mogao da se postigne (75.000.000 + 10.000.000 evra), ali sa Holanđaninom ne, jer on sam smatra da konačno ima saigrače sa kojima nešto može da uradi.

Mauro Ikardi: U Pari Sen Žermenu neće videti teren, pa dogovor sa klubom ne bi predstavljao preveliki problem. Druga je priča Vanda Nara, supruga i menadžerka kojoj je novac na prvom mestu, a Ikardiju je cela značajno pala. Ako pak ne dođe kvalitetnije rešenje, nije nemoguće. Mauro je za.

Hakim Zijeh: Ten Hag je sa njim imao odličnu saradnju u Ajaksu, a Hakim Zijeh je prekobrojan u Čelsiju, koji je Milanu za transfer tražio svega 10.000.000 evra. Junajtedu bi naravno tražio mnogo više.

Aleks Mekarti: Din Henderson je otišao da stane na gol Notingem Foresta, Mančester junajtedu je potrebna rezerva za Davida De Heu, jedinica Sautemptona bila je jedna od opcija.

Asmir Begović: Ista priča kao i sa Mekartijem, rođeni Trebinjac iz Evertona je već imao takvu ulogu u Čelsiju.

Jan Zomer: I opet, s tim da golman Borusije ne bi rizikovao da odlaskom iz Menhengladbaha ugrozi status prvog golmana Švajcarske pred Mundijal u kataru.

Seržinjo Dest: Opet se vraćamo na pričamo o Van Bisaki i Diogu Dalou kao startnom desnom beku Junajted. Barselona je tražila keš, 20.000.000 evra, Englezi su odustali.

Saša Kalajdžić: Visoki Austrijanac srpskih korena je ušao u poslednju godinu ugovora sa Štutgartom, pa se na kratko pominjao kao opcija za sam špic Junajteda. Ništa se konkretno ovde nije desilo.

Ismaila Sar: Tehnički direktor Junajteda Daren Flečer gledao ga je uživo na Votfordovom meču sa Vest Bromvič Albionom. Dao je sjajan gol koji je samo pojačao spekulacije o transferu, ali ništa više od toga. Hoće ga i Lids.

Kodi Gakpo: Ovde je već bilo konkretnih zbivanja, ali PSV nije hteo ni da čuje, iako se spekulisalo da bi mogao da zaradi nešto preko 40.000.000 evra.

Alvaro Morata: Malo zvučnije ime za napad, iako je utisak da je on kroz karijeru imao bolje klubove nego partije. Atletiko ga nije pustio u Juventus jer Italijani nisu bili spremni da plate oko 35.000.000 evra za Španca.

Marko Arnautović: Odličan igrač, luda glava, ne baš kalibar za najveće klubove. Italijanski mediji i Arnautovićev menadžer su tvrdili da je Bolonja odbila ponudu od 9.000.000 evra.

Ibrahim Sangare: Opet meta PSV, jedni su pisali da u Ajndhoven nije ni stigla zvanična ponuda, drugi da su Holanđani odbili da puste vezistu.

Leroj Sane: Ovde nije bilo mnogo drame, Junajted je samo pitao Bajern može li se do Leroja Sanea, nije tu bilo mnogo priče.

Džejmi Vardi: Pojavilo se njegovo ime kada je posle dva uvodna kola Premijer lige postalo jasno da škripi u napadu Mančester junajteda. Možda već malo prestart za Old Traford.

Ruben Neves: Kad je propalo sa Frenkijem de Jongom probali su navodno sa Rubenom Nevesom, Vulvsi ni da razmisle, oni su i doveli Mateusa Nunesa zato što im je falilo igrača u vezi.

Fabijan Ruiz: Jedna od rezervnih opcija za vezu, nakon što je Fabijan Ruiz odbio da produži ugovor sa Napolijem. Sve priče su utihnule kada je osvnula informacija da se dogovorio sa Pari Sen Žermenom, nije se taj transfer još desio.

Denzel Damfris: Ona priča o Van Bisaki i želji Ten Haga da ga odmeni. Čini se: nije bilo realno u startu.

Benžamen Pavar: I opet. Navodno ga je sam Bajern ponudio i to za relativno skromnih 35.000.000 evra, ali je Junajted odbio.

Kajl Voker Piters: Još jedan desni bek u razmatranju, odustalo se kada je Sautempton saopštio da mu je cena oko 50.000.000 evra.

Ajvan Toni: Bio je tema na samom početku prelaznog roka, kao rezervna varijanta u napadu, Brentford je tražio 50.000.000, Junajted odmahnuo rukom.

Endrik: Ovo je već ulaganje za budućnost, Endrik ima samo 15 godina, smatraju ga čudom od deteta i jednim od najvećih talenata Brazila, za njega će se tek otimati svi velikani.

Za sada, došli su samo Lisandro Martinez, Tajrel Malasija i Kristijan Eriksen, a uvodni mečevi su pokazali: nije dovoljno. Problem je samo što deluje da Junajted baš i nije smislio koga i kako.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara