Fudbaleri Independijente del Valjea (©AFP)
Fudbaleri Independijente del Valjea (©AFP)

Independijente del Valje sanja o tripleti, u čudnom sistemu nacionalnog kupa traži sedmi vezani trijumf

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 23:05

Tim koji trenira Argentinac Martin Anselmi u noći između četvrtka i petka (23.55) gostuje Mušuk Runi u 2. kolu grupne faze Kupa Ekvadora

Ne bi Južnoamerikanci bili Južnoamerikanci kada u fudbalu ne bi zakomplikovali bespotrebno neki jednostavan sistem. Tako je i u Ekvadoru, gde se u nacionalnom kupu umesto uobičajnog polufinala igra grupna faza. U toku je 2. kolo, u noći između četvrtka i petka tamo će se sastati Mušuk Runa i Independijente del Valje, od 23.55 časova po srednjevropskom vremenu.

Kup Ekvadora je počeo da se igra proletos sa 32 kluba, po eliminacionom sistemu, na dva meča. Sve je bilo regularno do kraja četvrtfinala, a onda su ekipe ušle u grupu, gde će se sastati svako sa svakim po dva puta. Igraće se tako do kraja septembra, posle čega će dve najbolje ekipe da se plasiraju u finale.

Izabrane vesti

Posle prvog kola Independijente je prvi u grupi sa tri boda, pošto je savladao El Nasional sa 3:1, dok je Mušuk Runa još na nuli, posle poraza od Nueve de Oktubrea sa 2:0. Njihov duel je na programu posle nezapamćenog skandala u Primeri koji je protresao Ekvador prošlog vikenda.

Tada su, ako vam je to promaklo uprkos tome što smo već pisali o ovom događaju, tri prvenstvene utakmice iznenadno odložene jer se na njima nisu pojavili arbitri. Nikome nisu to najavili, ali su oni štrajkovali zbog događaja na utakmici između Makare i Aukasa noć pre toga, pa su se na stadionima pojavili fudbaleri, navijači i službena lica – uzaludno.

23.55: (3,60) Mušuk Runa (3,05) Independijente del Valje (2,10)

Jednu od odloženih utakmica je trebalo da odigra i Mušuk Runa, otputovala je na duel sa Delfinom, ali uzaludno. S druge strane, igrači Independijentea su imali sreće, pošto je štrajk prekinut posle jednog dana, pa su oni nesmetano gostovali Gvajakil Sitiju i trijumfovali sa 1:0.

Independijente je sada u seriji od šest vezanih pobeda, odnosno osam mečeva u svim takmičenjima bez poraza. Izabranici Martina Anselmija su samo jednom izgubili na poslednjih 17 susreta, odnosno od 23. maja.

To ih je dovelo u situaciju da se bore za tri trofeja. Pored Kupa Ekvadora, cilj je osvajanje Primere, u kojoj je u Klausuri prvi posle sedam kola. Tamo je Mušuk Runa tek 12, već sada ima 10 poena manje od Independijentea.

On bi mogao da osvoji i Kopa Sudamerikanu po drugi put u svojoj istoriji, pošto je tamo dogurao do polufinala. Sledećeg četvrtka će igrati prvi od dva duela sa najvećim iznenađenjem drugog po kvalitetu takmičenja u Južnoj Americi, Melgarom iz Perua.

Mušuk Runa je u jedinom ovogodišnjem susretu sa Independijenteom u Aperturi, krajem maja, trijumfovala sa 1:0.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

KUP EKVADORA (GRUPNA FAZA) – 2. KOLO

Četvrtak

23.55: (3,60) Mušuk Runa (3,05) Independijente del Valje (2,10)

9. septembar

El Nasional – Nueve de Oktubre

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Independijente del ValjeMušuk RunaEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara