Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Inter ponudio 15.000.000 za Moratu, Atletiko ni da čuje i traži 21.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 20:23

Veliki jaz u pregovorima dva kluba

Čini se da je u ovom trenutku prvi favorit za potpis Alvara Morate Inter, s tim što i Nerazuri moraju da umanje jaz u pregovorima sa madridskim Atletikom koji nije mali.

Roma je izgleda sve dalja, Milan samo posmatra sa strane, dok Interovi čelnici pokušavaju da ispune Simoneu Inzagiju želju i dovedu mu Moratu. Agenti španskog napadača Huanma Lopez i Bepe Bozo viđeni su u Milanu pred sastanak sa direktorima Intera Bepeom Marotom i Pjerom Auziliom, na kojem se govorilo ne samo o ličnim uslovima, već i obeštećenju.

Izabrane vesti

Medijaset piše da je Inter verbalno dao predlog na 15.000.000 evra, dok Atletiko ne odustaje od obeštećenja koje ide iznad 20.000.000 evra. To je veliko rastojanje između dva kluba, ali pregovori se nastavljaju. Kako se pominje, govorilo se i o famoznoj otkupnoj klauzuli koja iznosi 25.000.000 evra. Moratini agenti pokušavaju da kroz novi ugovor sa umanjenom platom ispregovaraju i spuštanje klauzule na sumu između 10.000.000 i 12.000.000 evra, ali u Madridu zasad ni da čuju na ovu temu.

Ono što Interu ide u prilog je volja španskog reprezentativca da obuče plavo-crni dres. Ali, dalje od toga se nije odmaklo. Veruje se da lični uslovi neće biti problem, koliko da se ubedi Atletiko da spusti zahteve za obeštećenje koji su nerealni.

U suštini, Inter bi da što pre završi ovu farsu oko novog centarfora, dok Atletiko samo odmaže... Zato Interov direktorski tandem razmatra i druge opcije. Medi Taremi jeste zanimljiv, ali je san svih u klubu Folarin Balogun koji je zasad predaleko jer košta 40.000.000 evra. Zato se kao opcija sada pominje Beto iz Udinezea koji je debitantsku sezonu u Seriji A završio sa deset golova i dve asistencije, te mladi Elije Vai iz Monpeljea.

U slučaju da i Hoakin Korea ode do kraja leta, Inter će juriti dva pojačanja u napadu. Zasad je tu Lautaro Martinez uz novajliju Markusa Tirama, koji je stigao kao zamena za Edina Džeka. A, ko će da odmeni izdajnika Lukakua?


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2023InterAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara