Komentari na vest

INTERVJU - Blaž Slišković: Ako Bejl vredi 100.000.000, Džaja bi koštao milijardu

c

cccc

pre oko 3 godine

Da je sad da se vrate ta vremena samo jednu sezonu, da vide ovi danas nazovi fudbaleri kakav se fudbal igrao.
I

Istinita anegdota...

pre oko 3 godine

...vezana za Blaža Sliškovića dok je igrao za Velež, bio je još klinac, kada nije došao na utakmici Velež i ne zna već ko, ali su ga prijavili u protokolu kao rezervu, gubi Velež poluvreme, trener pošalje nekog da ga nađu po Mostaru, odu njegovoj kući, zateknu majku, ona kaže otišao je na neku poljanu sa komšijama, oni tamo, a Blaž igra fudbal sa svojom vršnjacima, strpali ga u auto i pravac stadion, uvede ga trener...i naravno preokrene utakmicu...ja ga se sećam samo u Hajduku... veliki majstor fudbal.
N

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD

pre oko 3 godine

Sliškovića sam gledao sam 15-20 puta uživo, i ko zna koliko puta na TV-u. Kakav je igrač bio ? Najkraće : VELE MAJSTOR FUDBALSKE IGRE . Po talentu je sigurno spadao u 10 najboljih svog vremena a igrao je sa praktično dve generacije najboljih igrača Jugoslavije, i tu je u grupi NAJTSLENTOVANIJIH,,,, Dakle: Pižon, Zajec, Čava Dimitrijević, , Kranjčar, (Deverić, Piksi i Savićević su tek počinjali),,,,,, Od svojih stvarnih mogućnosti fudbalu je dao jedva 30% ,,, imam utisak da je retko kad trenirao, celu karijeru je igrao sa 7-10 kg viška, i umesto da je igrao u Juventus, Milanu , Realu, Barsi ili Bajernu,, igrao je u Peskari. U svakom slučaju, ponavljam: VELEMAJSTOR FUDBALSKE IGRE.
M

Miladin Surla

pre oko 3 godine

Svaka cast za tekst. I naravno veliki naklon za Blaza Sliskovica, ljudinu i istinskog fudbalskog majstora.
T

Tik0

pre oko 3 godine

Secam se kakve su bile utakmice sa Zvezdom i kako je on tada igrao. Cisti majstor. Slazem se da su po kvalitetu morali da osvoje bar dve titule u tih 5 godina. Da ne ulazimo u to da li je bilo malo i do drugih faktora, ali bilo je malo vise i do njih samih. Svi su bili slicni kao Blaz, taj mentalitet, opusteni, majstori, ali sve samo ne konstantni. On licno ako odigra 30 utakmica u sezoni, na nekih 15 dize ceo stadion, pravi spektakl, igra kao Maradona licno. A na 15 utakmica ga mrzi da zivi, nema ga nigde. I tako ceo tim. I onda sta ti vredi sto si dao 4 gola na prosloj utakmici, kad na ovoj nisi odigrao ni dobro dodavanje i prosuo bodove. Ligaska takmicenja su se oduvek igrala na bodove i zato se Blaz nije bas naosvajao, jer prosto nije bio konstantan, ili bolje receno malo profesionalniji. Prosto igrao je da uziva. Sto se tice njegove klase i talenta, jedan od najvecih madjionicara tog doba. Slicno nesto kao Rikelme u modernom dobu, karijera, jedna utakmica najbolji na svetu, sledeca ocaj. Legendaran lik je Blaz, a ako cita, a verujem da cita, nema za cim da zali, radio je onako kako je voleo, od mene ima ogroman pozdrav.
Z

Zemunac Mirko

pre oko 3 godine

Najvećći talenat koga sam gledao na prostoru ex YU koji je mnogo napravio ali ne onoliko kočiko je trebao i mogao. Kada mu se igralo tvrdim bio je među 5 igrača u Evropi. Možda i najbolji. Ali jbg nije mu se uvek igralo. Inače koliko sam čuo potiče iz dobro stojeće porodice pa mu novac nije bio prioritet.
B

BN

pre oko 3 godine

Mislim da je uz Dragana Mancea naveci talenat tada bio. Tada nije moglo da se nevoli Hajduk uz bracu Vujevic i ovog velemajstora i naravno Simovica golmana kakav se rijetko radja. Pa Gudelj koji nije imao srece sa povredama a bio talenat nevidjeni. Sve u svemu generacija koja se nece onovit, barem ne kod nas u fudbau, daj boze da se varam.
V

Velika cetvorka

pre oko 3 godine

Lepa su to secanja. Ja kao Zvezdas najvise sam,osim Zvezde, od velike cetvorke simpatisao Hajduka, nisu ih dzaba zvali "majstori s mora", Sliskovic je bio majstor medju majstorima. Zvezda je jedino sa Hajdukom imala negativan skor, bile su specificne utakmice.
D

Delija 75

pre oko 3 godine

Igračina i ljudina u jednom čoveku....majstor fudbalske igre Blaž Slišković....
N

Nervozni poštar..

pre oko 3 godine

Svaka mu čast,vidi se prije svega da je dobar čovjek!Zaboravili ste napisati da je kratko i iz zafrkancije bio oženjen sa Svjetlanom Kitić,čuvenom rukometašicom.
G

Gostivar

pre oko 3 godine

Svetlana Kitić Dašić Slisković.
P

Plavi10

pre oko 3 godine

Valda nije htjeo reći zašto nije osvojio prvenstvo, pa svi znamo kako su se prvenstva osvajala u bivšoj drzavi, prije početka režim odluci ko će biti prvak.

dragan radosavljevic

pre oko 3 godine

Gledao sam Baku na JNA ..odličan igrač i posle venčanja sa Cecom Kitić bio je blizu Partizana ali je komšinica to sprečila!
G

GS

pre oko 3 godine

Na novinarsku konstataciju da je mogao napraviti veću fudbalsku karijeru odgovorio je: “da sam mogao ja bi je napravio”. Jedan od posljednjih pravih fudbalskih mangupa.
Б

Бед

pre oko 3 godine

Невероватно је да новинар не зна колико је голова из корнера дао Дејан Петковић. Није да такви мајстори, као и Слишковић, расту на грани.
Б

Бекон

pre oko 3 godine

Пакао играч умиро сам 100пута кад је играо против звезде
G

Gost47

pre oko 3 godine

Aj tinks
J

Joksaaaa

pre oko 3 godine

Kudaaa Sliskovicu?! Kudaaa?
D

Delija 75

pre oko 3 godine

Simoviću....Kuda Simoviću....Baka nije ni igrao tu čuvenu utakmicu....
B

Brko

pre oko 3 godine

Jedan od mojih omiljenih igraca,Slišković, pa onda Pralija, bilo je to extra lepo vreme, igrao se odlican fudbal, onako iz duše, ovo danas samo keš! Veliki pozdrav velikom igraču!!
D

Darko55

pre oko 3 godine

Veliki Baka iz Mostara. Da nije jurio za zenama bio bi jos bolji i verovatno u Milanu ili Napoliju, a ne Peskari. Ziv bio majstore
k

kop22

pre oko 3 godine

Ta ti je dobra...Volio je Baka popit,zagalamit u kafani...Zbog ovakvih asova se dolazilo na stadion...