Ilustracija (@Shutterstock
Ilustracija (@Shutterstock

Iskupljenje za šampiona posle evro brodoloma

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 11:22

Farska Ostrva: HB Toršavn razočarao u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona. Danas ekipa iz prestonice ove malene zemlje ide u goste Toftiru

Prošla je polovina sezone u elitnom šampionatu Farskih Ostrva. I u ovom prvenstvu je veliki jaz između najboljih pet timova i ostatka lige. Ki Klaksvik je na pragu titule, dok prošlogodišnji prvak HB Toršavn igra slabije nego prošle godine. Tek je treći sa 14 bodova manje od lidera i prioritet je izlazak u Evropu.

Tim iz prestonice se spotakao već na prvoj prepreci u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona. HB je neočekivano prošle nedelje poražen (0:1) u albanskom Elbasanu od Eskaldesa iz Andore u polufinalu turnira.

Izabrane vesti

19.00: (14,0) Toftir (9,00) HB Toršavn (1,10)

Priliku za iskupljenje tim iz Toršavna ima danas (19.00) u 15. kolu šampionata Farskih Ostrva kada gostuje Toftiru, klubu koji ima samo šest bodova i trenutno je na pretposlednjem mestu. Prva zvezda šampiona ove malene zemlje, koja ima nešto više od 50.000 stanovnika, je Danac Mikel Dal. On je postigao 12 golova na 12 utakmica. On je u prošlom kolu postigao tri pogotka u meču sa TV Tvorojrijem koju je šampion dobio sa čak 6:0.

U prvom delu sezone HB je na svom terenu jedva slomio otpor Toftira, slavio je sa 1:0 autogolom Johanesona već u prvom minutu.

Tradicija je apsolutno na strani HB Toršavna koji je dobio 13 vezanih utakmica protiv današnjeg rivala. Toftir je poslednji put slavio protiv šampiona ove zemlje pre skoro 10 godina.

U najboljoj ligi Farskih Ostrva igra nekoliko naših internacionalaca. Prošle sezone prvi strelac prvenstva Uroš Stojanov proteklog vikenda je prešao iz Fuglafjordura u B36 iz Toršavna, ekipa koja se bori za izlazak na međunarodnu scenu. Iskusni srpski napadač potpisao je ugovor na godinu i po.

FARSKA OSTRVA 1 - 15. KOLO

Utorak

19.00: (14,0) Toftir (9,00) HB Toršavn (1,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Farska OstrvaFarska Ostrva 1HB Toršavn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara