Dušan Vlahović u Juventusu (©Printscreen / Juventus FC)
Dušan Vlahović u Juventusu (©Printscreen / Juventus FC)

Istina o Vlahovićevom transferu: Juve pre tri nedelje nije razmišljao o kupovini, Totenhem bio blizu

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 13:03

Bjankoneri brzo dogovorili transfer sa Fjorentinom, ali se malo teže došlo do konačnog dogovora...

Debi Dušana Vlahovića protiv Verone jedna je od glavnih tema fudbalske štampe u Italiji.

Vlahovićev debi i to kao starter uopšte se ne dovodi u pitanje, već je jedina dilema da li će kraj njega zaigrati Alvaro Morata ili Paulo Dibala. Konačna odluka Maksa Alegrija odraziće se i na sistem u kojem će Juventus krenuti po trijmf, pa su tako varijante 4-3-1-2 ili 4-2-3-1. U ovom trenutku Dibaline “akcije“ značajno skaču jer se procenjuje da bi bio savršena podrška Vlahoviću u napadu, dok je Moratina karta za startnih jedanaest činjenica da za razliku od Hoje nije imao reprezentativnih obaveza i samim tim je potpuno odmoran i spreman za utakmicu.

Izabrane vesti

Osim postave koja će napasti Veronu, na Čizmi se bave i istinom oko Vlahovićevog transfera u Juventus. Tačnije, kako se sve promenilo onog trenutka kada je Fjorentina rešila da srpskog golgetera proda odmah.

Nedelja, 20.45: (1,60) Juventus (4,10) Verona (6,25)

Naime, torinski Tutosport piše da je Vlahović u planovima Juventusovih čelnika bio planiran za leto, bez obzira na to što bi konkurencija tada bila značajno veća zbog klubova iz Engleske i Španije. U Torinu su smatrali da kupovina Vlahovića u januaru nije realna i pre tri sedmice niko nije mogao da zamisli njegov debi u dresu Bjankonera protiv Verone.

Sve se, međutim, promenilo kada je odgovornima na stadionu Artemio Franki “pukao film“ zbog čega je Vlahović stavljen u izlog već sada! Razlog zašto je Viola rešila odmah da proda nekadašnjeg bisera Partizana zbog preganjanja sa agentima oko novog ugovora, zbog čega su Roko Komiso i ljudi oko njega shvatili da bi najviše novca mogli da dobiju sada.

Čim je čuo za veliki zaokret, sportski direktor Juventusa Federiko Kerubini odmah je kontaktirao svoje kolege u Firenci i raspitao se da li postoji šansa da se pregovara o transferu, s obzirom na to da su odnosi dva kluba istorijski na klimavim nogama, može se reći čak i da su neprijateljski. Iako to tranferi Federika Kjeze i Federika Bernardeskija poslednjih nekoliko godina to ne potvrđuju.

Čim je dobio zeleno svetlo u posao se uključio generalni direktor Bjankonera Mauricio Arivabene kako bi započeo direktne pregovore. Torinski list piše da su Kerubini i Arivabene sa Fjorentinom uspeli brzo da postignu dogovor. Ceo posao je, navodno, do određene mere usporio deo kada je Juventus pregovarao sa Vlahovićevim agentima. Pregovori su trajali nekoliko dana jer je slučaj bio “kompleksan“, ali kada su dve strane pronašle zajednički jezik sve je bilo gotovo u roku od jedne sedmice.

Međutim, Juventusove planove umalo je pokvario Totenhem. Naime, sportski direktor Spursa Fabio Paratići želeo je da ispuni želju Antoniju Konteu i dovede mu srpskog centarfora, mada je i njega iznenadila iznenadna volja Fjorentininih čelnika da naprave transfer odmah. Navodno su čak i Vlahovićevi agenti na momenat zastali jer je ponuda iz Severnog Londona bila primamljiva, ali je na kraju presudila njegova volja da obuče dres crno-belih iz Torina.

Zbog toga će sutra da debituje za Juventus, samo 20 dana pošto se izrodila priča o njegovom mogućem transferu...


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Dušan VlahovićFjorentinaJuventusTotenhem

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara