Aleks Del Pjero (©Reuters)
Aleks Del Pjero (©Reuters)

Reč ima Pinturikio: Zbog Vlahovića Juventus će ponovo biti dominantan

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 15:31

“Dušan donosi novu energiju timu“, kaže legendarni Aleks Del Pjero

Prelazak Dušana Vlahovića u Juventus za 81.600.000 evra obeležio je zimski prelazni rok, zbog čega je i dalje predmet dubljih analiza na Čizmi.

Dok Roko Komiso i dalje grmi na odnos Vlahovića i njegovih zastupnika prema klubu, italjanski fudbalski asovi mahom su saglasni da su i srpski golgeter i Juventus napravili odličan potez. Điđi Bufon i Paolo Di Kanio veruju da je transfer pun pogodak, saglasan je i nekadašnji centarfor Partizana i Juventusa Valeri Božinov, dok Antonio Kasano, pak, smatra da odluka nije bila ispravna...

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (1,60) Juventus (4,10) Verona (6,25)

Svoje mišljenje o ovoj temi dao je i Alesandro Del Pjero. Ako je neko pozvan da komentariše o novom golgeteru Juventusa to je legendarni Pinturikio. Miljenik torinske publike i cele Italije smatra da je njegova Stara dama obezbedila potpis koji bi dugoročno trebalo da vrati klub na pobedničke staze, jer se energija unutar tima menja sa Vlahovićevim dolaskom.

“Juventus je navikao da godinama dominira igrom i protivnike natera da šanse traže iz kontri. U poslednje vreme to nije bio slučaj“, kaže Del Pjero za Skaj Sport i dodaje:

“To bi trebalo da se promeni sada kada je Vlahović tu. Dušan će Juventusu sad doneti dubinu, ima neverovatne kvalitete i boriće se za svaku loptu“.

Del Pjero je poput Di Kanija uporedio Vlahovića sa Alvarom Moratom i kako se uklapa sa Paulom Dibalom.

“Vlahović ima veću sposobnost da zadrži loptu od Morate, što će Juventusu dati mogućnost da diše. Ako bude nastavio da radi ono što je u Fjorentini, garantovaće Juventusu mnogo golova. Da li mogu Vlahović, Morata i Dibala zajedno? Ne bih baš koristio njih trojicu istovremeno, sačekao bih“.

Govorio je, naravno, Pinturikio i o tome koliki pritisak na svojim leđima sada ima Masimilijano Alegri.

“Maks Alegri je našao balans u prvom delu prvenstva, sada će moći da stvara više šansi i ponovo će se Juventusove utakmice gledati sa mnogo entuzijazma. Sada se šanse da odu u Ligu šampiona značajno povećavaju, a postaje i obaveza“.


tagovi

Dušan VlahovićAlesandro Del PjeroJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara