Navijači Sijetla (©Reuters)
Navijači Sijetla (©Reuters)

Istorija u Sijetlu: Pada rekord, 67.000 navijača ruše meksičke Pume

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 22:57

Konkakaf Liga šampiona: Saundersi na Lumen fildu jure pobedu protiv Unama u revanšu finala. U prvom meču nije bilo pobednika – 2:2

Ko će biti naslednik Montereja na tronu Konkakaf Lige šampiona? Da li kruna ostaje u Meksiku ili se seli u SAD, u kišni Sijetl? U prvom meču u Meksiko Sitiju, Unam Pumas i Saunders su odigrali nerešeno – 2:2. Propozicije su takve da ne važi pravilo gola u gostima. Ukoliko bude nerešeno i na stadionu Lumen fild, igraće se produžeci i eventualno jedaneasterci.

Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom. Pume su jedva uspela da se plasiraju u plej-of meksičke Klausure i to sa 11. pozicije. U nedelju su na svom terenu pobedili lidera Pačuku sa 2:0, a oba gola delo su Argentinca Huana Ignjasia Dinenja. Sijetl je očajno startovao u MLS-u. Nekadašnji šampion Jenkija sakupio je samo sedam bodova na sedam utakmica novog prvenstva. Ima dva vezana poraza u šampionatu SAD-a.

Izabrane vesti

Prve zvezde Saundersa su Južnoamerikanci, Peruanac Raul Ruidijaz i Urugvajac Nikolas Lodeiro koji je u prvom meču u meksičkoj prestonci postigao oba gola za svoj tim, i to s bele tačke. Dva pogotka za Pume pre swdqm dana je postigao pomenuti Dinenjo. Američki tim je izjednačio pogotkom u devetom minutu sudijske nadoknade. Problem za Sijetl je čak šest primljenih pogodaka na poslednje dve utakmice.

04.00: (1,80) Sijetl (3,60) Unam Pumas (4,60)

Vezista domaćina Albert Rusnak veruje da će im navijači biti 12. igrač.

Sigurno je da će nas navijači gurati napred, ali moramo da bude oprezni. Naš rival je veoma dobar u vazduhu. To je solidan tim, nije slučajno u finalu. Posebno su bili neugodni na svom terenu. Moramo da ih savladamo ako želimo trofej”, rekao je Rusnak.

Domaćini najavljuju da će na stadionu na kojem igra i NFL tim, Sijetl Sihoksi, okupiti 67.000 navijača. Ulaznice su rasprodate, a ovaj meč će srušiti rekord kada je u pitanju neki poseta u elitnom takmičenju Severne i Srednje Amerike i Kariba (Konkakaf). Rekord držI Klub Amerika koja je u revanšu polufinala Lige šampiona 2015. godine protiv kostarikanskog Eredijana na stadionu Asteka sakupila 66.208 gledalaca.

Pobednik ovog meča izboriće plasman na FIFA Svetsko prvenstvo.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – FINALE (REVANŠ)

Četvrtak

04.00: (1,80) Sijetl (3,60) Unam Pumas (4,60) /prvi meč: 2:2/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sijetl SaundersPumasKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara