Injaki Vilijams (©Reuters)
Injaki Vilijams (©Reuters)

Istorijski dan za Injakija Vilijamsa na San Mamesu

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 13:01

Bilbaov napadač u malom baskijskom derbiju protiv Alavesa ruši rekord Huana Antonija Laranage star skoro 30 godina po broju uzastopnih mečeva u Primeri. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina – 1,65

Istorija nadohvat ruke. Mali baskijski derbi igra se večeras (21.00) na San Mamesu. Na noge Bilbau stiže Alaves u prvom meču osmog kola Primere.

Ovaj meč obeležiće napadač domaćina Injaki Vilijams. On će srušiti rekord star skoro 30 godina Huana Antonija Laranage po broju uzastopnih mečeva u najboljoj ligi Španije. Trener Marselino će gotovo sigurno da šansu pruži jednom od aduta ove sezone, to će mu biti 203. utakmica. Nekadašnji as Sosijedada imao je niz od 202 susreta u dresu Sosijedada od 1986. do 1992. godine.

Izabrane vesti

21.00: (1,65) Bilbao (3,60) Alaves (7,00)

Serija Vilijamsa bez pauze je krenula od 20. aprila 2016. godine, upravo na San Mamesu, odnosno pre 1.990 dana. Od 202 utakmice u crveno-belom dresu najpopularnijeg kluba u Baskiji, Vilijams je bio starter na 168, a preostale 34 je počeo s klupe za rezerve.

Bilbao je prethodnih godina bio specijalista za Kup kralja. Dva puta je dolazio do finala, ali prethodne dve sezone, Sosijedad i Barselona nisu dozvolili slavlje na San Mamesu. U novom šampionatu skroman početak, samo 10 bodova u prvih sedam kola. Bilbao je samo jednom poražen, ali ima čak četiri remija, dovoljno samo za sredinu tabele. Igra tvrde utakmice, sa malo golova. Ni Atletiko u Madridu (0:0), ni Barselona u Baskiji (1:1) nisu uspeli da slave protiv izabranika trenera Marselina.

Prilika za prekid serije od tri meča bez pobede je dolazak Alavesa. Tim iz Vitorije je na pretposlednjem mestu, sa jednom pobedom i čak pet poraza. Plavo-beli su samo dva puta zatresli mreže rivala ove sezone u elitnoj ligi Španije. Protekle nedelje su osvojli prve bodove u Primeri, i to iznenadivši na svom terenu šampiona, Atletiko (1:0).

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Oba tima ne mgu da računaju na najjači sastav. Bilbau nedostaju povređeni Unaj Nunjez, Peru Nolaskoan, Asijer Viljalibre i Juri Berčiče. Gosti u Bilbao dolaze bez Perea Ponsa, Edgar Mendeza i Francuza Florijana Lajuna. U proteklom šampionatu gledali smo tvrde mečeve ovih timova. Na San Mamesu je bilo bez golova, dok je u Vitoriji domaćin slavio sa 1:0. Poslednjih pet sezona, Alaves nije pobedio u Bilbau (dva poraza i tri remija).

---------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

AlavesAtletik BilbaoBilbaoPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara