Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Italijan Tardeli Škotima skenirao Srbe: SMS jedan od najboljih svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 07:04

„Kolarova u Interu pogrešno koriste“, kaže legendarni as

Diže se euforija u Škotskoj pred meč sa Srbijom. Analizira se srpski tim, pa pojedinačno srpski igrači u maltene svim medijima.

List Sandej post je pomoć tražio od legendarnog italijanskog fudbalera Marka Tardelija, osvajača Svetskog prvenstva 1982. godine, koji sada radi kao stručni komentator za Radio televiziju Italije.

Izabrane vesti

U njegovom fokusu su bili srpski fudbaleri u Seriji A, a on je posebno nahvalio Sergeja Milinkovića Savića, fudbalera Lacija, koji je rešio polufinale baraža sa Norveškom.

Savić je veliki fudbaler, za mene jedan od najboljih koje je Srbija ikada imala! Istog momenta kada je došao u Italiju adaptirao se na naše prvenstvo, njegovi tehnički i fizički kvaliteti svima odmah zapadaju za oko. U prvih godinu i po dana je radio veliki posao za Lacio, nakon toga je šest meseci malo pao, ali je i tada bio opasnost po svakog protivnika“, rekao je Tardeli.

On smatra da SMS može još mnogo bolje.

U ovom momentu mi deluje da Sergej igra malo ispod svojih mogućnosti, ali je i dalje top fudbaler, jedan od najboljih u ligi, to je pokazao protiv Norveške, a biće i najveća opasnost za Škotsku“.

Marko Tardeli (©Reuters)Marko Tardeli (©Reuters)

Skenirao je Marko Tardeli i Aleksandra Kolarova, defanzivca Intera i kapitena reprezentacije Srbije.

Njegov problem je što ga Konte gura da igra u sredini odbrambene linije, a po meni to može da igra samo klasičan štoper, što nije osobina Kolarova. Njemu je i dalje ofanziva jača strana od defanzive, a nije brz kao nekad. Ipak, on je neverovatan profesionalac, pravi uzor za sve. Nemoguće je da igraš za toliko vrhunskih klubova u tako dugom periodu osim ako ne treniraš naporno svakog dana“, naglasio je Tardeli.

Iako u Italiji od srpskih reprezentativaca igraju i Nikola Milenković, Darko Lazović, Filip Đuričić, osvrnuo se nekadašnji italijanski as još samo na Dušana Vlahovića.

Vlahović je dobar igrač, koji ima solidnu tehniku i mnogo snage. On ima 20 godina i još mnogo prostora da napreduje. Podseća me na cvet koji još nije procvetao“, podvukao je Marko Tardeli.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeSergej Milinković SavićDušan VlahovićAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara