Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Italijani podigli formu i pobeđuju redom, ali Kolo Kolo na strani je nepremostiva prepreka

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.05.23. | 23:05

Čile 1: Audaks više od deset godina nije savladao Poglavice u gostima

Posle pauze od devet dana, nacionalno prvenstvo Čilea vraća se u žižu sportske javnosti. Kolo Kolo i Audaks Italijano animiraju jedan od najvažnijih duela 13. kola šampionata, u kom čuvene Poglavice žele da nastave pobedničkim putem, dok sa druge strane, Italijani teže da izađu iz crvene zone na tabeli. Duel je na programu noćas 02.30 po srednjoevropskom vremenu, na stadionu David Areljano Monumental, koji će ostati bez publike posle kazne za nasilne događaje koji su se desili u nedavnom Superklasiku.

Sastav koji predvodi Gustavo Kinteros dolazi posle remija bez golova protiv Union La Kalere u poslednjoj obavezi nacionalnog prvenstva, ali je pretrpeo težak poraz od Boke Juniors od 2:0 kao domaćin u trećem kolu grupne faze Kopa Libertadores, što je izazvalo osećaj nelagodnosti u timu. Sa druge strane, tim iz Floride je u usponu. Dolaskom Luka Markođuzepea na mesto trenera, Audaks je napravio značajan napredak i slavio u poslednja dva meča u lokalnom šampionatu, a pored toga zabeležio je i prvu pobedu u Grupi E Kopa Sudamerikane protiv Bluminga iz Bolivije.

Izabrane vesti

Na ovom stadionu skorija istorija direktnih obračuna favorizuje domaći tim koji ima dve pobede i dva remija u poslednje četiri utakmice. Ipak, poslednji put su se ovi timovi sastali na David Areljanu 19. februara 2022. u utakmici koja je završena nerešenim rezultatom 1:1. Golove na utakmici postigli su Huan Lusero za Kolo Kolo, a autogol Emilijana Amora za Audaks. U ovom meču faktor domaćina može igrati važnu ulogu, jer Italijani beleže značajne razlike u postignutim rezultatima kod kuće i u gostima.

Kolo Kolo je trenutno na petom mestu, sa 19 osvojenih bodova, posle pet pobeda, četiri remija i tri poraza. U pretposlednjem meču pobedio je na svom terenu Palestino rezultatom 3:1, a u poslednjem meču je remizirao bez pogodaka na gostovanju protiv Union La Kalere. Reč je o timu koji pokazuje slične rezultate kod kuće i na strani, pošto je u protekligh pet mečeva na strani zabeležio dve pobede, dva remija i poraz, dok je na svom terenu ostvario identične rezultate. Poglavice su u dosadašnjem toku prvenstva na Monumentalu osvojile 11 bodova od mogućih 18, posle tri pobede, dva remija i poraza. Njihov napad je redovno postizao golove, pošto je uspeo da zatrese mrežu protivnika u sedam od minulih deset utakmica u ovom takmičenju.

02.30: (1,80) Kolo Kolo (3,50) Audaks Italijano (4,45)

Kolo Kolo želi da se približi najvišim pozicijama na tabeli i zna koliko je pobeda u ovom duelu važna. Bez poraza je na četiri prethodna susreta u takmičenju i to im povećava samopouzdanje. Duel protiv Audaksa će označiti i povratak Leonarda Hila u početnu postavu Belih. Vezista je ponovo deo startnih 11 posle kazne od dva meča, posle isključenja u klasiku protiv Universidad Katolike. Na ovaj način, Poglavice bi formirale zadnju liniju sa Fernandom de Polom, Maksimilianom Falkonom, Ramirom Gonzalesom i Danijelom Gutijerezom, dok bi Bruno Gutijerez, Esteban Pavez, Visente Pizaro, Agustin Buzat i Leonardo Hil ostali u sredini, iza najisturenijih Karlos Palasiosa i Damijana Pizara u napadu. Ipak, neke od nedoumica koje Gustavo Kinteros ima početnoj postavi je pozicija Bruna Gutijereza, pošto postoji ocija da ga na ovom susretu zameni Džejson Rohas ili Sezar Fuentes, osim toga, Dario Leskano se pojavljuje kao još jedna opcija umesto Karlosa Palasiosa.

Gostujući tim je trenutno na 13. mestu, sa isto toliko osvojenih bodova, posle tri pobede, četiri remija i pet poraza. U pretposlednjem meču na gostovanju pobedio je Njublense rezultatom 2:5, dok je u poslednjem meču kod kuće protiv Kobresala sa slavio minimalnim rezultatom. Reč je o ekipi koja, začudo, ima bolje rezultate u gostima nego kod kuće, pošto je u poslednjih pet utakmica kao gosti zabeležila dve pobede, dva remija i jedan poraza. Na domaćem terenu ostvarili su takođe dve pobede, ali sa jednim remijem i isto tako dva poraza u poslednjih pet okršaja u svim takmičenjima.

Tim stiže na ovaj meč posle pobede nad Blumingom od 2:0 u trećem kolu grupne faze Kopa Sudamerikane. U nacionalnom šampionatu, Audaks je kao gost osvojio samo pet od 18 mogućih bodova, posle samo jedne pobede, dva remija i tri poraza. Tim je primio golove u osam od poslednjih deset utakmica, tako da nije pokazao veliku defanzivnu čvrstinu, ali je u napadu redovno poentirao, tako što je uspeo da postigne golove u devet od poslednjih 10 utakmica u ovom takmičenju.

Audaks zna koliko je važno dodavati poene u ovom duelu. Tim iz Floride želi da se udalji od zone ispadanja na tabeli, pa im je potreban pozitivan rezultat protiv Kolo Kola u gostima, gde bi morali da nametnu svoj stil igre kako bi pokušali da izvuku bar nerešen rezultat. Poslednji okršaj ovih timova datira od 16. jula 2022. godine na stadionu El Tenijente u Rankagvi, kada su Poglavice slavile sa 2:1. Na slavlje protiv Kolo Kola na strani Audaks Italijano čeka od novembra 2012, dakle više od deset godina.

ČILE 1 - 13. KOLO

Utorak

Magaljanes - Kuriko Unido U TOKU

23.55: (2,05) Njublense (3,30) Kopijapo (3,45)

23.55: (2,30) Union Espanjola (3,25) Union La Kalera (2,95)

Sreda

02.30: (1,80) Kolo Kolo (3,50) Audaks Italijano (4,45)

23.55: (2,05) Kobresal (3,35) O'Higins (3,40)

23.55: (2,75) Kokimbo Unido (3,15) Universidad Čile (2,50)

Četvrtak

02.30: (1,90) Universidad Katolika (3,40) Uačipato (3,80)

Petak

02.30: (1,92) Everton (3,45) Palestino (3,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Čile 1Kolo KoloAudaks Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara