Ikardi i Dibala (©Reuters)
Ikardi i Dibala (©Reuters)

Italijani tvrde: Juventus želi da zameni Dibalu za Grizmana ili Ikardija

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 17:28

Rastanak sa Argentinskim napadačem jedna od opcija za osveženje napada torinskog kluba

Juventus je eliminacijom od Porta završio ovosezonsku epizodu u Ligi šampiona, te će moći u potpunosti da se posveti domaćoj sceni i trci za Interom koji u borbi za tron na Apeninima ima deset bodova i utakmicu više. Trenutna situacija jasan je indikator da tim Andree Pirla nije na željenom nivou kao i da, čak i u koliko uspe da nadoknadi zaostatak za Nerazurima i odbrani krunu, torinskom timu treba remont na kraju sezone.

Preko potrebne promene u redovima Bjankonera gotovo izvesno će podrazumevati i osveženje ofanzivne linije, a prema saznanjima Korijere delo sporta jedna od opcija je "žrtvovanje" Paula Dibale. Naime, čelnici Juventusa spremni su da se odreknu argentinskog napadača u zamenu za Antoana Grizmana ili Maura Ikardija, tvrdi isti izvor.

Izabrane vesti

Treći neuspeh na ozornici Lige šampiona u eri Kristijana Ronalda naveo je rukovodstvo torinskog kluba da već sada krene u potragu za rešenjem. Ipak, finansijska kriza koja vlada fudbalskim svetom usled pandemije korona virusa ograničila je opcije Juventusa koji je shvatio da je za dovođenje sveže krvi neophodno da se odrekne neke od aktuelnih zvezda.

Izbor nije bio preterano težak imajući u vidu da Dibala od januara, odnosno susreta sa Sasuolom je van stroja zbog povrede te je u aktuelnoj takmičarskoj godini proveo na terenu tek 859 minuta, uz tri gola i dve asistencije. Sa druge strane, činjenica je da ofanzivac ima šta da ponudi i da je sa 27 godina tražena roba na fudbalskoj pijaci, te se šampion Serije A nada da bi na osnovu igrača koji predstojećeg leta ulazi u poslednju godinu ugovora mogao da dođe do rešenja u osveženju na najisturenijoj poziciji.

Promene u Barseloni bile su povod torinskom klubu da pogled usmeri ka redovima Katalonaca u kojima Antoan Grizman ima ulogu daleko manju od one zbog koje je doveden te se u medijima već glasno govori o rastanku sa Francuzom. Ipak, Grizman nije jedina opcija kada se govori o potencijalnim naslednicma Dibale, a kao jedno od rešenja pominje se sunarodnik aktuelnog napadača Juventusa Mauro Ikardi. Naravno, obe varijante samo su želje italijanskog kluba i daleko su od realizacije, međutim, činjenica je da sva tri pomenuta napadača u aktuelnim sredinama gledaju kao potencijalnu robu za trgovinu, te ne bi bilo preveliko iznenađenje da Dibala karijeru zaista nastavi u Španiji ili Francuskoj.


tagovi

Paulo DibalaAntoan GrizmanMauro IkardiBarselonaPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara