Najteža godina u karijeri Kristijana Ronalda

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 10:17

Portugalcu sve krenulo naopako...

Pred prvu utakmicu protiv Porta prva zvezda Juventusa Kristijano Ronaldo pisao je po Instagramu: "Poslednjih godina završavali smo takmičenje u Ligi šampiona mnogo ranije nego što smo želeli, ali nastavljamo da jurimo najviše ciljeve. Ni ova godina nije izuzetak. Sutra imamo veoma važan meč protiv jake ekipe. Nadam se da će to biti početak dugog puta do finala, odnosno do trona".

Tri nedelje kasnije Ronaldo je pognute glave napustio teren u Torinu. Porto je sa igračem manje izdržao sve nalete Juvea, junački izborio grandioznih 2:3 i sasvim zasluženo prošao u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

CR7 bio je loš. Pružio je jednu od najslabijih partija poslednjih godina i po treći put otkako je stigao među crno-bele - a doveden je s jasnim ciljem da Dami donese "ušatog" - ostao je daleko, daleko od same završnice takmičenja. Prvi put u dresu Juvea Ronaldo je eliminisan od Ajaksa u četvrtfinalu. Bilo je to 2019. godine. Potom ga je izbacio Lion u osmini finala i naposletku, ove sezone, dželat je Porto.

Čast svim ovim ekipa, ali italijanski velikan svaki je put bio apsolutni favorit i ozbiljno podbacio.

Mediji na Apeninima ovog jutra jasno konstatuju da Kristijano Juventusu nije doneo ono zbog čega je došao. Sa Realom je osam godina zaredom igrao polufinale i četiri puta uzimao pehar. A Dami se dogodilo da sa Portugalcem po prvi put u istoriji Lige šampiona dva puta zaredom ispada u prvoj eliminacionoj rundi.

Ronaldo sinoć ništa nije polazilo od ruke, a posebno se istako kod drugog pogotka Porta koji je bio ključan. Bio je u živom zidu, okrenuo se u skoku i lopta mu je prošla kroz noge, prevarivši golmana...

"Ko stane u živi zid ne sme da se plaši da će ga lopta pogoditi. To je vrlo ozbiljna, neoprostiva greška za koju nema opravdanja. Kada pripremate igrače za živi zid razgovarate sa njima i kažete im da ne staju tamo ako se plaše. Juventus je ispao jer su u živom zidu bili Ronaldo i Morata koji su se okrenuli. Ovde nema nikakve krivice golmana", analizirao je posle utakmice legendarni Fabio Kapelo.

Pirlo je takođe bio iznenađen potezom svojih igrača:

"Izabrali smo igrače za živi zid kao i ranije. Nikada se nije događalo da se okrenu iz straha. To je bila greška. A kada na taj način grešite u Ligi šampiona, onda skupo plaćate i ispadate iz takmičenja. Ne mogu da verujem da moji igrači nisu shvatili važnost trenutka".

Italijani pišu i o Ronaldovom ukupnom učinku u evropskoj konkurenciji koja je takođe značajno umanjena u odnosu na period iz Reala. Primer: u crno-belom dresu u protekle tri sezone u Ligi šampiona postigao je 14 golova (6+4+4), dok je samo u poslednjoj godini u Madridu bio strelac 15 pogodaka.

Takođe, ostaje zabeleženo da je CR7 po prvi put posle 15 godina ostao bez gola u eliminacionoj fazi. A dobro je poznato kako je rešetao u završnim godinama u dresu Kraljevskog kluba. Bilo je tu učinaka poput onog 7/7 od osmine finala do finala, ili het trika protiv Atletiko Madrida.

Kada se tome doda da Juventus nije lider u Seriji A i da je sasvim izvesno da će izgubiti titulu šampiona Italije, nije teško aktuelnu sezonu proglasiti za najneuspešniju u karijeri Kristijana Ronalda. Sve i da Juve osvoji domaći kup 19. maja u sudaru sa Atalantom...

Nedu posle utakmice protiv Porta direktor Juventusa Fabio Paratiči nevoljno je odgovarao na pitanja novinara. Između ostalog, upitan je o pregovorima s Ronaldovim predstavnicima o novom ugovoru:

"Kristijano ima još celu godinu saradnje sa nama. Obnavljanje trenutno nije na dnevnom redu, ima vremena da se razgovara o tome", poručio je Paratiči.

Još jedna potvrda da trenutno ne cvetaju ruže u profesionalnom životu jedne od najvećih zvezda današnjice.


tagovi

Kristijano RonaldoLiga šampiona

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara