Dušan Vlahović (AFP)
Dušan Vlahović (AFP)

Italijano pred Staru damu: Dušan uvek ostavlja dušu na terenu, Juveov kvalitet ne umire

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 12:08

Strateg Fiorentine o Vlahoviću koji je bio strelac u poslednja dva okršaja sa Juveom, kao i o narednom protivniku

Za nešto više od 24 sata Fiorentinu očekuje okršaj sa Juventusom, iz vizure navijača najomraženijim klubom u Italiji. Isti ti navijači nedavno su poručili Dušanu Vlahoviću da mu je bolje da ih se kloni, nakon što je srpski bombarder odbio da potpiše petogodišnji ugovor vredan oko 40.000.000 evra bruto. Dobar deo istih tih navijača zviždao je i vređao Vlahovića na mečevima protiv Venecije i Kaljarija, ali su ostali u manjini kada im je jedan od najtlentovanijih špiceva Evrope zapušio usta het-trikom protiv Specije.

Zna se da je Fiorentina kao najvećeg rivala doživljava upravo Staru Damu, a baš prošle sezone Vlahović je bio taj koji je načeo Bjankonere u Torinu i to već u trećem minutu utakmice. U drugom poluvremenu su ih dotukli autogol Aleksa Sandra i pogodak Martina Kaseresa. Pogodio je Vlahović i u poslednjem okršaju belo-crnih i Ljubičastih sa bele tačke (1:1). Viola (18) uoči 12. kola ima tri boda više od Juvea i u kakav bi samo delirijum pala čitava Firenca kada bi njeni ljubimci ponovo osvojili Torino. A koga drugog u Toskani vide kao vođu u pohodu na sever Italije nego najboljeg strelca ekipe.

Izabrane vesti

“Na 11 utakmica postigao je osam golova, ali u nekim duelima nismo uspeli da mu obezbedimo uslove u kojima bi mogao da demostrira i eksploatiše svoj potencijal. Dušan uvek ostavlja dušu na terenu, prati ostale, pokušava da diktira tempo, vredno radi. Protiv Specije smo mu ostavili šesnaesterac kao radnu zonu i videli ste šta se dogodilo. Priče van terena, ne prenose se na igralište ni u najmanjoj meri, uvertitu za Juve napravio je het-trikom, samopouzdanje i entuzijazam su mu na maksimumu", rekao je trener Viole Vinćenco Italijano.

Svako malo, ponovo se otvara tema budućnosti nekadašnjeg špica Partizana i u kojem od evropskih velikana bi mogao da nastavi karijeru.

"Ne čitam novine, ali sam čuo glasine o Arsenalu, Totenhemu, Juventusu, Milanu... Povezuju ga sa različitim tipovima ekipa, a glasine nemaju kredibilitet. Meni je važno da je maksimalno fokusiran na teren", kaže strateg sedmoplasiranog tima Serije A.

Osvrnuo se Italijano i na sam Juventus koji ove sezone kuburi sa igrama i rezultatima i kako kaska 16 bodova za prvoplasiranima Napolijem i Milanom, većina ga je otpisala iz trke za titulom.

"Juventusov kvalitet nikada ne umire. Videli smo u Ligi šampiona. Jaki su napred, brzi, tehnički potkovani i zato moramo biti oprezni. Neophodno je da uđemo u meč sa pravim pristupom, kao u prethodnih 11 susreta. Biće nam potrebno savršenstvo", zaključio je Italijan.



tagovi

FjorentinaDušan VlahovićVićenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara