Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Ivić i Banjac još ne odustaju od prvog trofeja u Rusiji

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 10:38

Krasnodar u nacionalnom kupu dočekuje ovog četvrtka od 19 časova Rostov

Srpski strateg Vladimir Ivić kasno je došao u Krasnodar, kada je ove zime preuzeo ruskog prvoligaša, on je već ostao bez realne šanse da se bori za titulu. Ipak, to ne znači nužno da će zeleno-beli da završe sezonu bez trofeja, još uvek se takmiče u Kupu Rusije, gde će ovog četvrtka od 19 časova da se sastanu sa Rostovim.

Ivić je baš debitovao na klupi u ovom takmičenju, u dvomeču sa CSKA iz Moskve krajem februara. Izgubio je Krasnodar sa 3:0 u prestonici, potom slavio sa 1:0, čime je eliminisan sa ligaškog puta. Međutim, ne i iz samog takmičenja. Sistem je takav da sve ekipe iz gornjeg kostura koje izgube dobiju novu šansu u tzv. regionalnom putu, a Krasnodar je tu već ubeležio jednu pobedu, nad Ahmatom (3:0).

Izabrane vesti

Sledeći protivnik timu za koji nastupa bivši vezista TSC Bačke Topole, Mihajlo Banjac, biće još jedan prvoligaš Rostov. Ko god da prođe dalje iz ovog duela do trofeja će ga deliti još četiri prepreke.

Krasnodar ovu utakmicu dočekuje u sjajnom raspoloženju, pošto je prošlog vikenda u prvenstvu deklasirao Himki sa 6:0. Na tom meču se istakao kolumbijski napadač Džon Kordoba sa dva gola i jednom asistencijom, a Banjac je na terenu proveo svih 90 minuta.

19.00: (2,10) Krasnodar (3,35) Rostov (3,20)

Bila je to treća pobeda Ivićevog tima na poslednje četiri utakmice, prethodno su savladani Dinamo (3:1) i Ahmat (3:0), a jedini poraz u tom periodu nanela mu je Lokomotiva iz Moskve (3:2) posle velikog preokreta.

Međutim i Rostov je u dobroj formi, pošto je trijumfovao na poslednje četiri utakmice. Tri prvenstvene i jedne u kupu. Redom je bio bolji od Pari Nižnjeg Novgoroda, dva puta sa po 2:1 i 1:0, a zatim i od Himkija (1:0) i Torpeda (2:1).

U Premijer ligi Rusije Rostov je mnogo bolji od Krasnodara. Trenutno je drugi sa 44 poena, sedam manje od lidera Zenita. S druge strane, devet kola pre kraja prvenstva Krasnodar je tek osmi sa 32 boda, 13 iznad Parija NN i zone ispadanja.

Krasnodar je dva puta pobedio Rostov u prijateljskim utakmicama u sklopu priprema za ovu sezonu. Letos sa 2:1, zimus sa 4:0. Međutim, jedini takmičarski meč ovih ekipa, u oktobru prošle godine, pripao je Rostovu sa 3:2. I tada je, baš kao protiv Lokomotive nedavno, Krasnodar vodio na poluvremenu sa 2:0, pa je na kraju dopustio rivalu da preokrene i uzme mu bodove. Banjac je tu utakmicu odgledao sa klupe, a od tada je propustio samo još jedan meč svog tima, i to zbog suspenzije.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip od 1,30 i više sa utakmice CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS

-----------

KUP RUSIJE (REGIONALNI PUT)

Utorak

Dinamo Moskva – Akron 0:0 – penalima 1:4

Četvrtak

19.00: (2,10) Krasnodar (3,35) Rostov (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup RusijeKrasnodarRostovVladimir IvićMihajlo Banjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara