(©Starsport)
(©Starsport)

Ivica Iliev: Garantujem vrhunski i ofanzivni fudbal, Stolica je znanjem superiorniji od mnogih

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 16:44

„Iskreno verujem u ovo, želim da veruju i navijači“, kaže sportski direktor Partizana

Plan A je bio drugačiji. Podrazumevao je zvučno ime, bilo Marka Nikolića, bilo Vladimira Ivića. Kasnije se prešlo na B opcije (Aleksandar Vuković, Darko Milanič), pitanje je da li su Italijani Marko Simone i Andrea Pirlo, na osnovnu trenerskih biografija čak i C klasa... Zato je teško rangirati gde je Partizan u rangiranju smestio Iliju Stolicu, ali je bitno da ga je konačno „video“, posle neuspelih pokušaja da ga angažuje leta 2017. i u proleće 2019.

Treća je bila sreća za nekadašnjeg napadača, koga je još jedan bivši ofanzivac, sad u ulozi sportskog direktora, predstavio javnosti biranim rečima.

Izabrane vesti

Raduje me što je fudbalska Srbija prezadovoljna, što je naš izbor da za novog trenera Stolica. Čovek koji se ugradio u titulu 2015. godine (kao saradnik Zorana Milinkovića), jednim delom doneo titilu 2017, godine (pobedio Zvezdu), napravio revoluciju u srpskom fudbalu kad se pojavio i neko ko je poslednjih pet, šest godina bio jedan koji se bvezivao za funkciju prvog trenera“, hvalio je Ivica Iliev novog šefa stručnog štaba.

U pojedinim trenucima toliko slatkorečivo da je podsetilo na promociju Ognjena Ožegovića kad je „garantova za ovog dečka“, pa se javnost pita garantuje li i za novog stratega.

Tu rečeniciu sam hteo da izgovorim 2017. godine (kad je Partizan birao trenera, ali se pre Stolice opredelio za Miroslava Đukića), ali sam je stavio na pauzu. Mogu samo da kažem sa sam godinama i ja iskusniji. Naš ponovni susret je povoljan za Partizan. Iskreno verujem u ovo, želim da veruju i navijači. Nekoliko puta smo se mimoišli kad je delovalo da je govoto. Razlog je ovaj trenutak: vreme je da nas dvojica zajedno predvodimo Partizan. Garantujem vrhunski i ofanzvan fudbal, a verujem da će i rezultati pratiti takvo opredeljenje“.

Mada, trener nije dovoljan. Potrebni su i igrači. Prema opštim ocenama, ceo jedan ti,.

„Nismo želeli, a možda smo mogli, da reagujemo na tom polju do dolaska novog trenera. Ika od svakog igrača može da izvuče maksimum. Imamo dosta posla. Čeka nas pakleno leto. Da li ćemo i kad uspeti da završimo šta želimo? Hteli bismo da to bude ne danas, nego juče. Radićemo maksimalno posvećeno, imamo iste ideje“.

Na kraju, kao i na početku, komplimenti nasledniku Aleksandra Stanojevića.

„Mogu da kažem da je Stolica i 2017. bio moj prvi pik. Fubdalskim znanjem je superiorniji od mnogih, njegov trenerski talenat je na nivou najvećih. Razlog što je sad ovde je što je shvatio i sve nas, prevashodno mene, ubedio da je najbolje rešenje za Partizan. Potencijal je stavio u službu kluba i zato sam ubeđen u plodonosnu saradnju“, završio je Ivica Iliev.


tagovi

FK PartizanIvica IlievIlija Stolica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara