(Star sport)
(Star sport)

Ivica Kralj: Ne može da vlada jednoumlje, potrebna nam je debata! Možda znaju nešto što mi ne znamo

Vreme čitanja: 5min | sub. 06.04.24. | 17:58

„Ljubav prema Partizanu ne pokazujem mržnjom ka Zvezdi“, ističe sportski direktor crno-belih

Nije Branko Miljković, ali je Ivica Kralj na sopstvenom primeru osetio značenjen stiha „ubi me prejaka reč“. Kad je počelo prvenstvo kažnjen je zbog komentarisanja suđenja, a kad je sankciju izdržao i dalje jezdi na istom talasu. Uveren da ima argumente u borbi za bolje sutra ovdašnjeg fudbala.

Sportski direktor Partizana sad nesmetano može da obavlja funkciju, iako se od septembra do marta nije pojavljivao u javnosti. Tihovao je usled šestomesečnog udaljavanja iz fudbala, zbog toga što je digao glas posle susreta TSC-a i crno-belih na premijeri Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

I danas je ubeđen da je posle meča u Bačkoj Topoli baratao činjenicama, kad je prozvao tadašnjeg predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića i njegove saradnike, a indikativno je da su se kasnije klubovi maltene udružili protiv Filipovića, a taj pritiska doveo do njegove smene.

„Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog kola. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su me kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida... To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram“, u dahu je ispričao Ivica Kralj tokom gostovanja u podkastu Wish&GoaL.

Tada je u razgovoru sa autorima, Nebojšom Viškovićem i Gojkom Andrijaševićem, otvorio niz tema...

Verujem da će se stvari promeniti. Činjenica je da ima dosta anomalija, ali verujem da bi bilo bolje ulaskom bivših igrača, kvalitetnih ljudi, ako im se omogući sloboda da iznesu mišljenje. Makar bilo i pogrešno, ne može da vlada jednoumlje, već da se vodi debata. Iz toga ćemo doći do rešenja. Za to je potrebno vreme. Ako ja, koji sam ceo život u sportu i nepopravlji sam optimista, pričam negativno, onda je to zabrinjavajuće. Potrebno je u naš fudbal ubaciti malo pozitive. Nije baš tako crno kao što se govori. Jesu slaba infrastruktira i gledanost, ali ako imate dobru energiju i želju za promenama...“

Za promenama vape svi. Kako na planu uslova, tako i regularnosti, jer je utisak da se non-stop neko žali. Konkretno, posle 172. večitog derbija i sam Kralj, kad je između redova zamerio arbitru Pavlu Iliću, rekavši da je „oduševljen suđenjem“ i da poziva navijače da „njega i njemu slične dobro dočekaju i pozdrave kad budu u prilici“.

„Rekao sam šta sam mislio. Ko je hteo da razume – razumeo je. Na čitaocima je da procene da li je bilo sarkastično. Na derbiju nismo bili na nivou, ali smo uzeli bod, posle toga smo dvaput kiksnuli, što je i normalno, jer je nemoguće da u nizu dobijete 150 ili 200 utakmica. Na kraju krajeva, nekad je i moguće. Kad smo izgubili prvo mesto, noge su postale teže, opterećenje veće, ne igramo sjajno, ali pobeđujemo“.

To što je pogrešio dvaput u mečevima posle gostovanja na stadionu „Rajko Mitić“ spustilo je Parni valjak na drugo mesto na tabeli. Sad je četiri razlike, devet kola pre kraja. Domaćini su konstatovali da bi u svakoj drugoj zemlji ta distanca bila dramatična, a kod nas je maltene završeno.

„Ne znam, to je pitanje i za selektora, izjavio je da je prvenstvo gotovo, a Zvezda šampion. Ne razumem, ima još devet kola, dosta teških utakmica, posebno u plej-ofu. Ili nešto znaju što mi ne znamo. Gledam isključivo sportski, nadam se da Partizan može da napravi uspeh. Ima dosta stvari zbog kojih sam kažnjen, a ponavljaju se. Jednog dana je penal, sutradan takva situacije nije za jedanaesterac. Kad slušam objašnjenja pominje se intenzitet. Očigledno da ja ne znam pravila ili se ona menjaju u hodu. Kao sportisti mi ostaje da kažem: pusti da se igra, pa ko bude bolji“.

I vremena su se promenila. Ni izbliza nisu kao kad je Kralj bio aktivan.

„Sa setom slušam priče o druženju fudbalera ranije, to su davno prošla vremena. Bez obzira na sve, kad ste od mene čuli nešto loše o Crvenoj zvezdi? Poštujem je kao sportskog rivala, na terenu gledamo da pobedimo. Ljubav prema Partizanu ne pokazujem mržnjom prema Zvezdi. To nam nedostaje u ovom trenutku. Ako su česta saopštenja onda je to društveni problem. O politici ne bih voleo da pričam, iako su kroz istoriju uvek bili uvezani. Sad – u kojoj meri“.

Možda bi sve bilo bolje za takmičenja kad bi se pojavio klub sposoban da mimo večitih osvoji titulu.

Za naš fudbal bi to bilo dobro, ali nas iskustvo i decenije iza nas nas uče da je to nemoguće. Bilo bi fantastično kad bi se pojavio neko da može da parira Partizanu i Zvezdi. Oni su simboli države što se sporta tiče, mada znate i sami kad na početku prvenstva pitate ko je kandidat za titulu svako će reći jedni ili drugi“, dodao je Ivica Kralj.

JOVANOVIĆU MESTO U REPREZENTACIJI

Posle dugo vremena dobio je Partizan A reprezentativca, Samed Baždar je nedavno debitovao za A selekciju u prijateljskom susretu sa Kiprom, a u Humskoj smatraju da bi trebalo da imaju još jednog člana na spisku najboljih fudbalera u državi.

Aleksandar Jovanović je najbolji igrač Partizana, najstandardniji, brani sjajno u kontinuitetu, sposoban je da izvadi ekipu. Kad je on pravi, ostali deluju bolje. Zašto da ne bude kandidat za reprezentaciju? Najbolji je golman lige, mesto mu je u selekciji“, smatra Kralj.


tagovi

FK PartizanIvica KraljMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara