(MN Press)
(MN Press)

Ivica Kralj: Oduševljen sam suđenjem na derbiju!

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 14:16

Sportski direktor Partizana o meču sa Zvezdom i arbitraži Pavla Ilića

Nasmejano i radno. Tako ovu nedelju provodi Ivica Kralj. Dobro raspoloženje je posledica činjenice da se Partizan neporažen vratio iz Ljutice Bogdana, a profesionalni angažman vezan je za praćenje utakmice omladinskog tima protiv Novog Pazara u Sportskom centru „Zemunelo“.

Za razliku od junora, koji ove sezone nisu prvi (ali jesu bili prethodne i predstavljali su Srbiju u UEFA ligi mladih), seniori su lideri šampionata, posle napetih 2:2 na terenu najvećeg rivala. Dovoljno za pozitivne utiske sportskog direktora Partizana, jer vidi kako tim letos formiran, a zimus osvežen njegovim pojačanjima odoleva svima. Čak i šampionu na njegovom terenu.

Izabrane vesti

Ulog je bio veliki i to se videlo od prvog trenutka. Možda je Zvezda imala nekoliko prilika više, međutim, slađi bod je pripao nama“, utisak je Ivice Kralja tokom razgovora za Mozzart Sport.

Nekadašnji golman u prvi plan stavlja srčanost ekipe, naročito ispoljenu u završnici, posle isključenja Ksandera Severine.

„Nije bilo lako poslednjih skoro 30 minuta, koliko se igralo, uključujući i nadoknadu, kad smo ostali sa desetoricom. Vidim da se to ne pominje preterano, ali ne bih da se zaboravi. Kao da se olako prelazi preko tog detalja, a videli ste kako je Severina zaradio drugi žuti i da je borba do kraja bila neravnopravna. Zato sam ponosan na navijače, igrače, kompletan stručni štab i čestitam im na velikoj energiji uloženoj tokom subotnjeg derbija“.

Crno-beli su imali velike zamerke na arbitražu Pavla Ilića, debitanta u večitom derbiju. Ne samo kad je reč o isključenju holandskog krla.

S obzirom da mi je pre dva dana istekla suspenzija ne bih ulazio u neke stvari, ali... Oduševljen sam kako je sudio derbi, znam ga od ranije, dobro sam znao šta mogu da očekujem. Ovo je njegovo dobro suđenje i zato pozivam navijače da njega i njemu slične dobro dočekamo i pozdravimo kad budemo u prilici“.

Pažnju javnosti privuklo je i obraćanje Vladana Milojevića posle derbija, međutim, Partizanov funkcioner se ne pronalazi u izlaganju trenera Crvene zvezde i zato mu ne replicira:

„Svako ima razlog zašto nešto govori. Isključivo bih se držao sportske tematike“.

Kad je ona u pitanju, prvi put posle dugo vremena, možda i od početka sezone, nego iz Humske je pomenuo trofej kao cilj. U pitanju je Aldo Kalulu, strelac drugog gola u derbiju, čije reči su napredak u odnosu na retoriku trenera Igora Duljaja koji je kao prvi zadatak postavio vađenje ulaznice za plasman u Ligu šampiona, dok iz kluba niko pre francuskog krila nije ovako dekalrativno rekao šta ga zanima. Do sad

„Kalulu je samo rekao ono što svi misle kod nas. Čeka nas baš velika borba do kraja. Ušli smo u prvenstvu samo s jednom idejom, da igramo utakmicu po utakmicu. Zato ne gledamo previše daleko, već samo na dule sa Napretkom, na koji bih pozvao navijače, da opet kreiraju sjajan ambijent, pošto se opet videlo koliko nam znače. Samo da budemo zdravi i kompletni“, želja je Ivice Kralja.

JOVANOVIĆ JE NAJBOLJI GOLMAN U SRBIJI

Izdanje Aleksandra Jovanovića impresioniralo je nekadašnjeg golmana reprezentativnog kalibra. Ne i iznenadilo.

Znali smo letos koga dovodimo. Potvrdio je još jednom da je stub ekipe. Ne bih ga izdvajao, jer smo timski izborili značajan bod, ali je po ko zna koji put Jovanović pokazao da je najbolji golman u Srbiji“, ponosno će Kralj.


tagovi

172. večiti derbiVečiti derbiIvica KraljFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara