Lazar Carević (©YouTube/printscreen)
Lazar Carević (©YouTube/printscreen)

Iz Barselone u Novi Sad: Lazar Carević stiže na Karađorđe

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 17:09

Vojvodina pred dovođenjem crnogorskog golmana

Novo rukovodstvo Vojvodine radi punom parom. Prvi je doveden trener Milan Rastavac, a uveliko se radi i na promenama igračkog kadra.

Posle završenih dolazaka Nemanje i Uroša Nikolića, Radomira Milosavljevića, Iva Barajea i povratka Milana Vidakova sa pozajmice novosadskoj Mladosti, na Karađorđu se očekuje i jedan od zvučnijih transfera ovog leta u Srbiji - golman Barselone Lazar Carević.

Izabrane vesti

Crnogorski reprezentativac rođen 16. marta 1999. godine ima ugovor na još godinu dana i otkupnu klauzulu od čak 100.000.000 evra, ali Dnevnik piše da je dogovor dva kluba na pomolu i da se Carević može uskoro očekivati u Novom Sadu. Navodno nije reč o pozajmici već dugoročnom ugovoru, pošto je jasno da pomenuta klauzula ne predstavlja realnost u slučaju Budvanina koji je kao 18-godišnjak otišao na Kamp Nou.

Prošle sezone mu je v.d. trenera Serđi Barhuan ukazao čast da sedi na klupi prvog tima za novembarski duel sa Seltom, ali nije dobio priliku da se nađe i među stativama. Za B tim Katalonaca sakupio je 25 nastupa, a prethodno je bio standardan na golu Grblja.

Pozicija prvog golmana Vojvodine ostala je upražnjena odlaskom Emila Rockova, koji se iz mađarskog Fehervara prošle zime vratio na Karađorđe samo kao pozajmljen igrač. Uz čuvara mreže, Vojvodina trenutno traži i štopera, najavio je nedavno sportski direktor Marko Jovanović.

Podsetimo, Vojvodina je prošlu sezonu završila na sedmom mestu Superlige, dok je u Kupu Srbije zaustavljena u polufinalu, tako da je u novoj takmičarskoj godini nećemo gledati na međunarodnoj sceni. Povratak u Evropu biće primarni cilj Rastavca i njegovog tima narednih meseci.


tagovi

Lazar CarevićFK VojvodinaBarselonaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara