Roman Abramovič (©Reuters)
Roman Abramovič (©Reuters)

Iz prve ruke o Abramoviču: Izaći će mi na nos što sam pričao, ali moram da kažem istinu...

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 14:28

“Zbog toga što nikada ne priča u javnosti, stvara se slika o tome kako je Roman hladna osoba i to me jako boli zato što nije takav“, kaže nekadašnji skaut Čelsija

Način na koji se ostrvski mediji i političari ophode prema Romanu Abramoviču i koliki se pritisak vrši da što pre prekine sa svakim vidom poslovanja na tlu Velike Britanije naterao je pojedince da stanu u njegovu odbranu i zaštitu.

Nekadašnji kapiten i živa legenda Čelsija Džon Teri bio je meta prozivki i uvreda pošto je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa ruskim oligarhom uz poruku “Najbolji gazda na svetu“, trener Plavaca Tomas Tuhel takođe je pozitivno govorio o Abramoviču iako je kasnije kritikovao navijače koji su tokom jednominutnog aplauza podrške žrtvama rata u ukrajini uzvikivali ime i prezime odlazećeg vlasnika Čelsija.

Izabrane vesti

Utorak, 21.00: (1,58) Liverpul (4,30) Inter (6,25)

Najdalje u rečima hvale otišao je Abramovičev lični savetnik, inače nekadašnji holandski fudbaler i trener, potom i skaut u Čelsiju Pit de Viser. On je u razgovoru za holandske medije kao jedan od najbližih saradnika govorio o svom odnosu sa Romanom Abramovičem i kako mu je ruski biznismen pomogao kada mu je bilo najteže...

“Znam da će mi na nos izaći ovo što priča, ali biće mi drago ako to bude razlog njegovog besa. Ali, želim da kažem istinu o tome ko je zaista Roman Abramovič“, priča De Viser i nastavlja:

“Zbog toga što nikada ne priča u javnosti, stvara se slika o tome kako je Roman hladna osoba i to me jako boli zato što nije takav. Zbog toga i moram da stanem u njegovu odbranu. Istina je da je on čovek velikog srca, a činjenica da će sav novac od prodaje Čelsija proslediti žrtvama rata u Ukrajini to nedvosmisleno pokazuje“.

Holanđanin ne krije koliko će Abramovičev odlazak teško pasti svima u klubu i koliko će uticati na dalju budućnost Čelsija.

“Veliki će to biti udarac, jer je izuzetno važna osoba u istoriji kluba. Ljudi neprestano govore pogrešne stvari o njemu i tako se stvara loša slika. On je topla osoba“.

De Viser je otkrio i koliko mu je Abramovič pomogao u trenucima kada se borio sa opakom bolešću...

“Dobro se sećam kako sam se osećao kada sam imao operaciju na otvorenom srcu, a onda i kada sam imao rak jednjaka. Bio sam kao mrtva ptica. Pozvao sam Romana da mu kažem kako ću morati da se penzionišem i napustim mesto skauta. Nikada neću zaboraviti šta mi je rekao tada: 'Pit, možeš da potpišeš odmah novi ugovor na deset ili dvadeset godina, slobodno biraj'. Nalazio sam se na ivici smrti, a on mi kaže tako nešto. Te reči dale su mi dodatnu snagu da se borim i izlečim“, priseća se De Viser i nastavlja:

“Da ne govorim o tome da mi je on lično dao vremena, koliko god mi je trebalo da se potpuno oporavim. Plus da koristim njegovu privatnu jahtu ili apartman u hotelu kako bih odmorio od svega. Mogu slobodno da kažem da mi je Roman u neku ruku spasio život“.

Ruski oligarh je posle 19 godina boravka u Čelsiju odlučio da stavi klub na prodaju za preko četiri milijarde evra. Zainteresovanih kupaca ima sa svih krajeva planete, nekoliko biznismena, konzorcijuma i radnih grupa se raspituje za detalje, a navodno bi sve moglo da bude gotovo već do polovine marta.

Roman Abramovič je postao trn u oku britanskih vlasti zbog svoje povezanosti sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, zbog čega su počeli i prvi birokratski problemi. Abramoviču je Velika Britanija prvo odbila produžetak radne vize, zbog čega je kasnije uzeo pasoše Portugalije i Izraela kako bi nesmetano mogao da putuje po svetu. Međutim, sa početkom ratnih dešavanja u Ukrajini britanski Parlament je čak imao diskusiju o tome da se Abramoviču oduzme kompletna imovina u toj zemlji, posle čega je ovaj rešio da proda klub i sve što ima na Ostrvu i povuče se iz fudbala.

Za vreme ere Romana Abramoviča Čelsi je osvojio 21 trofej, tačnije sve što se može osvojiti – od toga po dve Lige šampiona i Lige Evrope, te pet titula u Premijer ligi.


tagovi

ČelsiRoman Abramovič

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara