Feran Jutgla (©Reuters)
Feran Jutgla (©Reuters)

Iz treće lige u Ligu šampiona: Briž daje 7.000.000 za Barsinog Ferana Đutglu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 09:14

Mladi fudbaler katalonskog tima ide u Belgiju

Mogao je da bira, da ostane u Barseloni i uglavnom vreme provodi na klupi ili da proba da fudbalsku sreću potraži na nekom drugom mestu. Feran Đutgla je izabrao opciju broj dva, pa će karijeru nastaviti u Brižu.

Pitanje je doduše koliko se on pitao, jer kako je sam rekao…

Izabrane vesti

Klub želi da idem. Ne žele me”.

Shvativši da uprkos pohvalama koje je povremeno dobijao neće dobiti i značajno veću minutažu – a pride zbog godina više nije ni za B tim Barse – rešio je da ode u Belgiju. Briž će za njegove usluge platiti između 6.000.000 i 7.000.000 evra. Nije bogzna šta, ali u Barsinoj finansijskoj situaciji svaki je evro bitan, posebno kad se planira dolazak Roberta Levandovskog zbog čega će, između ostalog, možda sa stadiona Kamp Nou morati da ode i Frenki De Jong koga žele Mančester Siti i Bajern.

Za Đutglu tu nije bilo mesto, ostali su još samo neki detalji da se utanače i da se on definitivno preseli u tabor šampiona Belgije. Potpisaće ugovor na četiri ili pet godina, igraće Ligu šampiona što je veliki skok imajući u vidu da je ove sezone više igrao za B tim Barse u trećoj ligi Španije.

Neće to biti jedini odlazak iz Blaugrane. Vulverhempton još treba da odluči da li će da plati 30.000.000 evra da otkupi ugovor Trinkaa ili će da kao kaznu platu 6.000.000. Samom igraču se ne ostaje u Premijer ligi, on navodno insistira na transferu u Sporting iz Lisabona. Malo verovatno, jer Portugalci mogu samo da preuzmu njegovu platu na sebe, ali ne i da izdvoje previše novca za obeštećenje, a to Barsi ne odgovara.


tagovi

Feran ĐutglaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara