Čestić pokušava da zaustavi Levandovskog (©AFP)
Čestić pokušava da zaustavi Levandovskog (©AFP)

Izabrao je Srbiju, ali Nemci ne odustaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 10:49

Sava Aranđel Čestić i pored toga što je mladi reprezentativac Srbije mogao bi u budućnosti da zaigra za Nemce

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija počinju u septembru, a pripreme Orlića za taj ciklus kreću prijateljskom utakmicom sa Turskom, 30. marta u Alanji.

Selektor Ilija Stolica pozvao je 24 igrača, među kojima je i štoper Kelna, 20-godišnji Sava Aranđel Čestić.

Izabrane vesti

Srbin rođen u Ofenbahu izabrao je da nastupa za zemlju svojih roditelja, međutim, u intervjuu za Kurir navodi da Nemci još nisu odustali od njega.

"Mene su u isto vreme pratili i Nemačka i Srbija, a Srbija je bila konkretnija, na moju veliku radost. Rekao sam već, dolazio sam na ranija okupljanja u mlađim selekcijama. Imao sam poziv iz obe zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao sa ljudima iz FSS. Odlučili smo zajedno da je za mene najbolje da igram za Srbiju", istakao je Čestić.

Ipak, po novom pravilu fudbaler koji do 22. godine nije odigrao više od tri utakmice za neku reprezentaciju ima pravo da promeni državni tim. Defanzivac Kelna ne krije da mu je cilj da igra za A reprezentaciju, bila ona srpska ili nemačka.

"Da li će to biti Srbija, ili Nemačka, videćemo… Nemci su i dalje uporni, ne odustaju, ali je Srbija u prednosti. Što se tiče Dragana Stojkovića, znam da je veliko ime, legenda srpskog i svetskog fudbala. Drago mi je što veruje u mlade igrače i što želi da im pruži šansu".

----------------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

----------------------------------------------------------------

Čestić je već dolazio na okupljanja mlađih selekcija naše zemlje i ističe da mu je drago da igra za državu svojih roditelja.

"Poznajem nekoliko momaka iz reprezentacije, najviše sa okupljanja za U-16 i U-18. Video sam da ima dosta novih, jedva čekam da ih upoznam, kao i oni mene. Mislim da se Srbiji veoma ozbiljno radi sa mlađim kategorijama, što i pokazuju rezultati reprezentacija, odnosno titule evropskog i svetskog šampiona", naveo je u razgovoru za Kurir, tokom kog je otkrio da mu je fudbalski idol Nemanja Vidić, da navija za Partizan, ali da u poslednje vreme slabo prati srpsku ligu.



tagovi

Sava Aranđel ČestićFSSfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara