Siniša Mihajlović i Dejan Savićević (©Starsport)
Siniša Mihajlović i Dejan Savićević (©Starsport)

Izgubili su fudbal, čovečanstvo... Humanistu, čoveka velikog srca, dobričinu, ljudinu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 09:41

"Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena", kaže Dejan Savićević u izjavi za Sportklub

Fudbalski svet potresen je vešću da nas je juče, u 54. godini života, napustio Siniša Mihajlović. Odreda su se od legendarnog asa opraštale fudbalske legende, one sa kojima je delio svlačionicu, ali i oni protiv kojih je vodio bitke.

Dejan Savićević može tu čast da se nađe na obe strane, pokraj Mihajlovića i naspram njega. I zbog toga mu je posebno teško pala vest o preranoj smrti nekadašnjeg saigrača. Delili su svlačionicu na klupskom, ali i na reprezentativnom nivou, sve ukupno gotovo čitavu deceniju...

Izabrane vesti

"Tuga božija, posle svega… Izgubili su fudbal, čovečanstvo… Humanistu, u prvom redu, čoveka velikog srca, dobričinu, ljudinu! Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena", rekao je Savićević u izjavi za Sportklub.

Mihajlović je dva puta uspeo da pobedi opaku bolest. Verovao je Genije da će uspeti i treći put...

"Nismo se čuli, ali sam znao sve. Verovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige, da će uspeti. Nekako nas je ubedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se:’Preživeće Miha i ovo…’ Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem. Ali… Uvek pomislim na prvi čin bitke sa životom. Uspeo je da se vrati na klupu, žarom pobednika, oduševi čovečanstvo! E, to je bio Siniša, pravedni dobričina, nije dao na sebe! Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet, naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do poslednjeg dana. Kao da se nije ugasila..."

Jedan trenutak tokom višedecenijskog druženja Savićević je istakao.

"Ugostio je grupu trenera iz Crne Gore 2014. u Sampdoriji. Posvetio nam je čitave dane, objašnjavao pripremu treninga, otvorio klupska vrata, odgovarao na pitanja posle završenog posla. Uvažio je kolege, oduševio svakog od nas… Doček u Đenovi i celokupan utisak potvrdili su ono što sam i znao – da humanizam, dobrota i veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaju granice. Tužan i ponosan na naše prijateljstvo, opraštam se od velikog Mihe! Ljudine i svetske veličine", istakao je Dejo za Sportklub.



tagovi

Siniša MihajlovićDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara