Iznenađenje: Pjontek blizu Bundeslige, Milan blizu tražene sume!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 14:48

Totenhem je još u igri, ali sa manjim šansama

Posle Susa koji je danas otputovao u Sevilju, a Milan je na pragu da se reši još jednog fudbalera koji mu je višak od ove zime.

Poljski napadač Kšištof Pjontek se nalazi blizu transfera u Hertu koja je iznenada postala favorit za njegovo dovođenje.

Izabrane vesti

Već mesec dana traje neizvesnost oko Pjontekovog budućeg kluba. Otkako je Milan oglasio Poljaka na prodaju posla dolaska Zlatana Ibrahimovića, gomila klubova je pokazivala interesovanje. Aston Vila, Njukasl i Leverkuzen su brzo ispali iz igre jer su malo nudili, a ni igraču se nije išlo tamo. Potom su se stidljivo pominjali Atletiko Madrid, Roma i PSŽ, ali nije se otišlo dalje od glasina.

Na kraju su Totenhem i Čelsi ostali u priči kao najozbiljniji kandidati za dovođenje Pjonteka. Međtim, oba londonska kluba ga hoće na pozajmicu, dok Milan traži 30.000.000 evra za definitivan transfer. Spursi su ponudili pozajmicu na 18 meseci jer im je potrebna zamena za povređenog Kejna, dok Plavci nude pozajmicu na samo šest meseci jer se spremaju za prodaju Žirua. Milan nije želeo da popusti i onda je pravo niotkuda iskočila Herta! Prvo je ponudila 20.000.000 evra i odbijena je, ali se vratila sa drugim predlogom.

Predstavnici bundesligaša iz Berlina su danas doputovali u Italiju. Nemački klub kako prenosi transfer specijalista Đanluka Di Marcio dostavio drugu zvaničnu ponudu na San Siro. Ona glasi: 27.000.000 evra odmah plus mogući bonusi. Nadaju se da će ta ponuda zadovoljiti upravu milanskog giganta, ali i ona je ispod omnoga što traže Rosoneri. Doduše, neznatno ispod tako da je sada loptica u dvoršitu Maldinija i Boana koji bi mogloi da se odluče na mali popust i da prodaju veliko pojačanje iz prošle zime koje je Đenovi plaćeno 35.000.000 evra. Teško da će da dobiju bolju ponudu...

Da je transfer blizu, govori i to što Pjontekovi agenti već pregovaraju sa Hertom oko visine ugovora. On u Milanu zarađuje 2.000.000 evra po sezoni i Herta je spremna da mu izjednači platu iz Italije. Do večeras bi sve moglo da bude gotovo...

Herta je ove zime već potrošila 36.000.000 evra na kupovinu vezista Luke Tusara iz Liona i Santjaga Askasibara iz Štutgarta. Već nedeljama je u lovu na napadača, pominjali su se Mateus Kunja iz Lajpciga i Mario Gece iz Borusije Dortmund, a izgleda da će se završiti dolaskom Pjonteka.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara