Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Iznenadile me zastave Japana na autobusima u Beogradu, imao bih šansu da pobedim Bolta

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.12.20. | 10:35

“Zovite me Jaguar”, kaže Takuma Asano

Takuma Asano je zbog dobrih igara, brzine, prodornosti i golova postao jedan od ljubimaca navijača Partizana pa zato i ne čudi što se našao na stranicama brojnih novina u novogodišnjem izdanju.

Bio je često pokretač igre crno-belih i neko ko je u igru Parnog valjka unosio neophodnu energiju, donosio je često brzinu i hitrost u ponekad učmale akcije crno-belih i uvukao se mnogim navijačima pod kožu.

Izabrane vesti

U intervjuima za Alo, Informer i Blic, Asano je odgovarao na različita pitanja, a mi vam prenosimo neke od najzanimljivijih odgovora hitronogog Japanca.

Kaže da su ga autobusi iznenadili dok se kretao Beogradom.

"Šokirao sam se kada sam odlazeći na treninge i utakmice, u gradu video autobus sa zastavama Japana. Istog trena osetio sam da smo veliki prijatelji. Nadam se da će biti još sličnih donacija", kaže Asano za Alo.

Za reprezentaciju Japana je debitovao kod Vahida Halilhodžića.

"Mnogo sam zahvalan klubu. Puno sam tehnički napredovao u Srbiji, počeo standardno da igram, dajem golove i to nije ostalo neprimećeno".

Da li više voliš nadimak Samuraj ili Jaguar?

"Jaguar! Nadimak sam dobio od novinara na početku karijere u Japanu. Prihvatili su ga navijači Hirošime, imali su zastavu Asano Jaguar. Golove proslavljam u toj pozi, ispruženih ruku i savijenih prstiju poput kandži".

Znamo da je njegova glavna odlika - brzina. Da li bi Asano mogao da pobedi Juseina Bolta u trci?

Tačno je da je brzina moja glavna karakteristika i toga sam svestan. Zaista se trudim da uvek ostanem u top-formi. Bolt? Pa on je neverovatno brz. Kada bismo se trkali i ako bi on nekim slučajem imao nešto slabiji dan, mislim da bih imao šansu da pobedim”, rekao je Japanac za Informer.

Kaže Japanac da mu jedna stvar posebno pravi pometnju.

Ako nešto pamtim, onda je to put autobusom od pet sati negde na jug Srbije. Kako svi, tako i ja”, rekao je Asano.

Kako se snalazi Takuma u kulturi koja mu na početku nije nimalo bila poznata. I koja je drugačija od mesta odakle dolazi.

Beograd i Srbiju sam zavoleo. U početku je sve za mene bilo novo. Sada se svi dobro poznajemo i često se momci našale i kažu “Aso, Srbine”, a-ha-ha. To je zato što sam se potrudio da naučim neke reči i kada ih vidim obratim im se na srpskom, a oni meni na japanskom. Koliko je njima simpatično, toliko je i meni“, rekao je Asano za Blic.

Dodaje Partizanov Japanac da se svi u crno-belom taboru i dalje nadaju tituli, iako Partizan kasni za Crvenom zvezdom devet bodova.

Niko od nas nije izgubio veru u titulu. Ipak, kako mi je rečeno, oni u poslednjih nekoliko godina imaju samo četiri poraza. Ako gledate iz te perspektive, zaista će biti teško. Ali, mi smo tek sad u zaletu i - ubrzavamo. Možda nas i sreća pogleda pa prvenstvo bude zanimljivo do kraja”, rekao je Asano.

Šta Asano misli o potencijalnom duelu Srbija - Japan na Svetskom prvenstvu 2022. godine?

Srpska reprezentacija je veoma jaka, ima sjajne igrače. Verovatno bolje fudbalere od Japana. Bilo bi veoma zanimljivo da budemo zajedno u grupi na Svetskom prvenstvu. Voleo bih da se to dogodi. Nadam se da ćemo uspeti da se kvalifikujemo i mi i Srbija”, zaključio je Asano.


tagovi

Takuma Asano

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara