David de Hea (©Reuters)
David de Hea (©Reuters)

Jače od decenije u Junajtedu i nije naučio da ispucava?! Ten Hag brani De Heu: Krivi su vetar i drugačija lopta

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 16:58

Španski golman u pobedi nije mogao da se sastavi, poslao je dvocifren broj dugih lopti u prazno i umalo poklonio gol protivniku...

Mančester junajted je jednom novom u četvrtfinalu Lige Evrope posle pobede nad Betisom od 4:1 na Teatru snova, ali nisu svi teren napustili sa osmehom na licu. David de Hea je razapet na Ostrvu, a razlog su – tragična ispucavanja.

Nije novost da španski golman muči muku sa igrom nogom, to ga prati otkako je stigao na Old Traford – na njemu je od 2011. godine – a sinoć je sve podsetio koliko mu škripi taj segment igre. Hvatali su se navijači kad god je slao duge lopte, dvocifren broj ih je poslao u prazno, umalo i poklonio gol protivniku… Sačuvala ga je stativa.

Izabrane vesti

Iako su dodavanja Davidu de Hei velika mana i Erik ten Hag ga je na početku sezone kritikovao, čak i razmišljao da ga zameni i potraži novo rešenje među stativama, stao je u njegovu odbranu nakon Betisa. Doduše, mogao je da nađe i bolja opravdanja za izuzetno loše veče Španca od vetra i drugačijih lopti u odnosu na one sa kojim se igra u Premijer ligi.

Ne mogu to da ignorišem, ali mislim da je bilo mnogo utakmica na kojima je to zaista radio dobro. Ne znam šta je razlog… Bilo je dosta vetra, drugačija je lopta. Verovatno je imao problem sa tim. Znam da će biti bolji u nedelju”, rekao je Erik ten Hag i nastavio:

Radićemo na tome, David radi na tome. Mislim da smo videli ove sezone da on napreduje. Nastaviće da radi, siguran sam”.

David de Hea je u prošlosti hlađen zbog lošeg igranja nogom, dobijao je šansu Din Henderson, ali vrlo brzo bi se vraćao u startnu postavu. Jednostavno, Junajted boljeg nema i uprkos toj bolnoj tački jedan je od najboljih u protekloj dekadi.

Uostalom, dugo je Real Madrid želeo da ga angažuje, a Španac je, takođe, nedavno postao i najuspešniji golman Crvenih đavola – oborio je Šmajhelov rekord po broju utakmica na kojima nije primio gol.

Holandski strateg ima razumevanja, ne i klupske legende. Polu Skolsu i Roju Kinu su ispucavanja španskog golmana trn u oku.

David nije najbolji fudbaler, dozvolite mi da to kažem. Veoma čudan pas”, dotakao se Pol Skols situacije kada je Španac prodao loptu i spasila ga stativa.

Još posle Liverpula, kada je primio sedam golova, našao se De Hea na tapetu Roja Kina

Pitam se hoće li De Hea večeras gledati prezentaciju na kojoj će mu biti pušteno sedam golova koje je primio”, upitao se Roj Kin posle Liverpulove “sedmice” Junajtedu.

Nekadašnjim Junajtedovim igračima bode oči to što nije naučio da igra nogom, a i delu navijača. Napravljena je i kompilacija sa De Heinim greškama, samo protiv Betisa na Old Trafordu.



tagovi

David De GeaErik ten HagPol SkolsRoj KinMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara