Jadno, sramotno, totalna eklipsa...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 10:22

Portugalci u šoku...

Potcenili su nas debelo i to im se obilo o glavu. Dan uoči odlučujuće utakmice protiv Srbije portugalski mediji jedva da su registrovali da puleni Fernanda Santoša igraju za plasman na Mundijal i da im je potrebno samo da ne izgube kako bi isti overili.

Očito su bili ubeđeni da poraz ne može da im se dogodi, da će Ronaldo i društvo rutinski odraditi posao, kad međutim...

Izabrane vesti

Ovog jutra i novine i portali preplavljeni su naslovima i fotografijama koji opisuju totalni slom nacionalnog tima. Crni dan za portugalski fudbal, konstatuju gotovo svi mediji odreda.

Mahom u svim listovima dominira foptografija Kristijana Ronalda pognute glave, gotovo u suzama, a prate je naslovi poput: "Jadno" ili "Sramota", "Totalna eklipsa".

"Opravdanje, imam! Ono što moram da uradim je da preuzmem odgovornost. Ja sam prvenstveno odgovoran za ono što nismo uradili. Srbija je uspela da bude bolja u mnogim trenucima utakmice“, prenose portugalske kolege izjavu selektora Santoša koji je morao da se pravda i za rekaciju Ronalda posle utakmice: "Niko ništa nije objašnjavao. Govorio je o golu u poslednjem minutu koji se nije računao u Srbiji u prvoj utakmici. To je bio njegov ispad i to je normalno. Bio je frustriran kao i ja“...

Pored A'Bole, O'Žoga i Rekorda razočarenje nisu krili ni politički listovi poput Publika: "Male ambicije za toliko talenta". Journal de Noticias bio je umeren: "Veliko razočarenje".

Izjava Bernanda Silve zauzela je značajno mesto jer iskusni vezista nije želeo da traži opravdanja:

"Užasna utakmica za nas. Rano smo dali gol a onda prestali da igramo. Nemam reči... U martu u baražu moramo da damo sve od sebe".

Predsednik Portugala Marselo Rebelo Sousa bio je optimističan posle svega:

"Život je satkan od ovakvih stvari, borba se nastavlja i u martu ćemo videti sve. Navikli smo na ovo. Već sam bio sa igračima i rekao im da ćemo proći, bićemo u Kataru", kazao je Sousa.


tagovi

Fernando SantosKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara