Jaguar se vratio u Bundesligu: Bohum objavio dolazak Takume Asana

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 12:15

Ugovor na tri godine, došao kao slobodan igrač

Nije Osijek, nije ni Giresun, već onako kako je govorio od dana kada je pobegao iz Partizana – liga Petice!

Takuma Asano ima novi klub. Samo dan nakon što je Miloš Vazura rekao da će Partizan dobiti obeštećenje i da Japanac ne može da potpiše ni za jedan klub bez saglasnosti crno-belih, novi nemački Bundesligaš Bohum je objavio da je doveo Asana.

Izabrane vesti

Informacija iz Nemačke je da je ugovor potpisan na tri godine i to je na sajtu Bohuma predstavljeno da je Japanac došao kao slobodan igrač, jer je raskinuo ugovor sa Partizanom u maju ove godine. To znači da se bundesligaš nije dogovarao sa crno-belima oko obeštećenja, pa već imamo u najavi „treće poluvreme“, ako je suditi po prethodnim najavama iz Humske 1 oko raspleta „afere Asano“.

Dosadašnji fudbaler Partizana se vratio u Nemačku, gde je prethodno igrao za Štutgart i Hanover. On će biti peti Japanac u istoriji Bohuma posle Šinđija Ona, Čonga Tesea, Takašija Inuija i Jusukea Tasake.

Oduševljeni smo što je Takuma Asano izabrao Bohum. Ima veliko međunarodno iskustvo, poznaje dobro Bundesligu i nemački fudbal. On je fleksibilan igrač, pokriva više pozicija u napadu i opasan je po gol. Posle obaveza u reprezentaciji dali smo mu slobodne dane, pa će se ekipi priključiti početkom jula“, rekao je Sebastijan Šindcilorc, sportski direktor Bohuma.

Asano je igrač Partizana bio dve godine, od leta 2019. do maja 2021. Odigrao je 77 utakmica, postigao 30 golova i dodao 15 asistencija. Bio je najbolji igrač i strelac ekipe u prethodnoj sezoni, da bi otišao bez pozdrava uoči finala Kupa Srbije.

„Zadovoljan sam što mogu da objavim da sam prešao u Bohum. Radujem se ponovnom igranju na bundesligaškoj pozornici. Nastaviću da dajemo sve od sebe kako bih napredovao“, kratko je poručio Takuma Asano.

 


tagovi

Takuma AsanoBohumFK PartizanBundesliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara