Radovan Pankov (©AFP)
Radovan Pankov (©AFP)

Javni tužilac odlučio, Radovan Pankov pred sudom

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 20:03

Srpski fudbaler još čeka da sazna kakva ga sudbina čeka

Gotovo dva meseca prošla su od dana kada su Radovan Pankov i Žozue uhapšeni posle gostovanja AZ Alkmaru zbog prekomerne upotrebe sile i od tada se malo šta pisalo o ovoj temi.

Sve se promenilo ove večeri, kada je iz Holandije stigla informacija da je javni tužilac odlučio da pokrene zvanični postupak protiv Pankova zbog, kako je navedeno, napada na jednog od članova obezbeđenja AZ Alkmara.

Izabrane vesti

Pankov će se pred sudijom u Holandiji pojaviti 11. januara, javio je RTL Neuws, a ubrzo su potvrdili svi mediji u toj zemlji. Njegov saigrač iz Legije je i dalje pod istragom, ali protiv njega (još) nije pokrenut nikakav zvanični postupak.

Podsetimo, incident se dogodio u noći između 5. i 6. oktobra ispred stadiona AZ Alkmara. Obezbeđenje sa stadiona nije dozvolilo fudbalerima Legije da se ukrca na autobus i bilo im je naređeno da ostanu u zgradi. To je učinjeno kako bi se izbegao direktan kontak sa pristalicama AZ. Ubrzo je nastala pometnja ispred stadiona, a snimci sa lica događaja pokazali su da se obezbeđenje ophodilo neprofesionalno prema gostujućoj ekipi i navijačima.

Policija je ubrzo intervenisala i iz autobusa izvukla Pankova i Žozua, koji su odmah privedeni u stanicu. Proveli su noć tamo i zatim pušteni na slobodu. U gužvi je povređen jedan od članova obezbeđenja i odveden je u bolnicu.

Narednih dana nastavila se prepirka na relaciji Alkmar – Varšava. Ljudi iz AZ optužili su predstavnike Legije da nisu pratili instrukcije obezbeđenja, dok su se sa druge strane začule optužbe o nepotrebnoj upotrebi sile.

Nedavno su iz redova AZ odlučili da ne iskoriste mogućnost da obezbede karte za svoje pristalice pred duel u Varšavi koji se igra 14. decembra.


tagovi

Legija VaršavaRadovan Pankov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara