(©MN Press)
(©MN Press)

Javor pred nemogućom misijom, Gornji Milanovac osvojila samo Zvezda

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 11:36

"Dobro poznajemo Javor, nema tu nekih velikih tajni", poručio je Žarko Lazetić

Snežne padavine uticale su na to da se 30. kolo Superlige Srbije razvuče. Mečevi u Gornjem Milanovcu i Užicu bili su zakazani za sredu, ali je došlo do odlaganja, pa će Metalac danas ugostiti Javor, a Zlatibor ekipu Inđije od 16.00.

Metalac nije uspeo da osvoji bod(ove) protiv Partizana, prošao je kao većina timova koji su se ovog proleća sastali sa crno-belima. Izabranici Žarka Lazetića položili su oružje na Partizanovom stadionu i žele da započnu novi niz. Razloga za optimizam ima na pretek pošto je Metalac u Gornjem Milanovcu pretrpeo poraz samo od Crvene zvezde u aktuelnoj sezoni.

Izabrane vesti

Javor dolazi u goste Metalcu posle remija sa poslednjeplasiranom Bačkom, a u prvom delu sezone Metalac je slavio u Ivanjici sa 3:1.

 “Ovo je deo sezone kad se svaka ekipa maksimalno bori, jer je svaki bod zlata vredan, tako da nas sigurno čeka zahtevan meč. Javor ima dobru ekipu, mlade igrače, kontinuitet s trenerom već drugu godinu. Posle utakmice s Partizanom, koja je uvek specifična, gde nismo bili ono što smo želeli, imamo uoči Javora zadatak da odradimo sve što je do nas u smislu podizanja koncentracije i pokažemo da je prošla utakmica bila jedan slab dan. Mi u svakom susretu imamo obavezu da budemo na svom najvišem nivou, iz čega uglavnom proizađe povoljan rezultat za nas. Dobro poznajemo ekipu Javora, igrali smo s njima i dve prijateljske i jednu utakmicu u prvom delu, tako da nema tu nekih velikih tajni”, rekao je Žarko Lazetić, trener Metalca.

16.00: (2.50) Metalac (3.10) Javor (3.00)

Trener Javora Igor Bondžulić ne može da računa na nekolicinu igrača, ali se nada da će njegov tim zabeležiti pozitivan rezultat i osvojiti vredne bodove u borbi za opstanak.

„Odranije ne možemo računati na Radivojevića. Šćepanović već dugo vuče povredu, roviti su Jevtić i Tanko. Dimitrijević se povredio pred utakmicu protiv Zlatibora, ima povredu mišića. Pokušao je da trenira, ali izgleda da je obnovio povredu i pitanje je kada će ponovo biti u konkurenciji za sastav. Mislim da možemo da igramo sa svima i da se sa svima nadmećemo. Izuzetno poštujemo ekipu Metalca i ono što su uradili do sada. Zadužili su nas još u jesenjem delu sezone, kada su nas ovde pobedili. Igrali smo od te utakmice još dvaput protiv njih, jednom pobedili, jednom izgubili. Neugodan su protivnik, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo zabeležiti pozitivan rezultat”, poručio je trener Ivanjičana.

16.00: (2.60) Zlatibor (2.95) Inđija (3.00)

I Inđija i Zlatibor nalaze se u opasnoj zoni. Obema ekipama bodovi su preko potrebni u borbi za opstanak, svaka utakmica postala je biti ili ne biti. Inđija je pobedama nad Radom i Novim Pazarom uvećala šanse da se i naredne sezone takmiči u eliti, ali je pred sastavom Gorana Milojevića još dosta posla.

“Još jedna kvalfikaciona utakmica, u pravu ste. Dobro ste rekli. Idemo da odigramo protiv Zlatibora koji je na svom terenu vrlo nezgodna ekipa. Ovde ih je Inđija dobila jedva i to iz penala, ako se ne varam. Dobra ekipa. Iako su u situaciji u kojoj se nalaze i imaju taj nedostatak bodova, odnosno zaostatak bodova za ostalima, nada uvek umire poslednja i verujem da će da izađu i daju sve od sebe da uhvate taj priključak za ostalim ekipama“, rekao je Goran Milojević.

SUPERLIGA - 30. KOLO

Utorak

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

/Bojović 26p, 60/

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

/Nikčević 7, Stoiljković 72 – Damjanović 76/

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

/Šapić 92/

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)

/Tekijaški 39, Srećković 53, Tufegdžić 65/

Sreda

Bačka - Radnik 0:2 (0:1)

/Bogdanovski 37, Makarić 89/

Rad - Vojvodina 2:0 (0:0)

/Kaluđerović 48 pen i 52/

Radnički - Napredak 1:2 (0:1)

/Gavrić 60 pen - Melunović 7 pen, Marjanović 73/

Crvena zvezda - Partizan 1:0 (0:0)

/Ivanić 58/

Četvrtak

16.00: (2.50) Metalac (3.10) Javor (3.00)

16.00: (2.60) Zlatibor (2.95) Inđija (3.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MetalacJavorInđijaZlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara