Petar Gigić (©Starsport)
Petar Gigić (©Starsport)

Javor ugrozio ambicije Voše o evropskoj jeseni, Gigić ostavio bod u Ivanjici

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.03.23. | 18:18

Novosađani ispustili prednost

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Otišao je Milan Rastavac, stigao Radoslav Batak, ali Vojvodina je nastavila da prosipa bodove protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Novosađani nisu uspeli da na krilima pobede nad Čukaričkim iz prošlog kola nastave uspešan niz, nakon što im je u 27. kolu Mozzart Bet Superlige Javor u Ivanjici otkinuo deo plena i ozbiljno ugrozio ambiciju da na kraju mogu do trećeg mesta – 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Igrao se 39. minut kada je Uroš Nikolić naleteo na odbijenu loptu i sa nekih 11 metara izuzetno preciznim udarcem smestio je iza leđa Manojlovića. Ali, kad je Javoru teško tu je Petar Gigić! U 77. minutu uspeo je da se veoma dobro snađe u kaznenom prostoru i svojim sedmim pogotkom donese veliki bod Ivanjičanima u borbi za opastanak u eliti.

Nije danas Stara dama impresionirala igrom, niti je energetski bila na onom nivou kao protiv Čukaričkog u prošlom kolu, ali je uspevala da poprilično kontroliše meč i dugo čuva prednost stečenu u finišu prvog dela. Promena na semaforu najavljena je kada je Gigić odličnim udarcem koji je Carević uspeo da odbrani. Nekoliko minuta kasnije napadač domaćih bio je precizniji.

Izuzev gola, nije se bogzna šta vredno pomena zbivalo tokom prvog poluvremena u Ivanjici. Borba se uglavnom vodila na sredini terena, posed je bio poprilično ujednačen, ali ni jedni ni drugi nisu uspeli da kreiraju neku lepšu akciju. Pre nego što su gosti stigli do prednosti na obe strane viđena je po jedna izgledna šansa, a u oba slučaja bili su to šutevi sa ivice kaznenog prostora. Prvi su zapretili Javor preko Kembela, ali je veoma dobro intervenisao Carević i sačuvao svoju mrežu, a onda je na drugoj strani sredinom prvog dela igre pokušao Čumić, ali lopta je prošla malo pored stative.

Morao je Batak da u ranoj fazi meča napravi prvu izmenu zbog povrede Nemanje Nikolića, pa je u igru ušao Malbašić i zauzeo poziciju u srcu napada, a kasnije i inicirao akciju iz koje je Vojvodina stigla do gola.

Vojvodina je posle druge konkretne prilike stigla do prednosti, pogotkom Uroša Nikolića. Najpre je zapretio Malbašić, na kratko su intervenisali defanzivci Javora, a onda se lopta odbila do Nikolića, koji je sa nekih deset metara preciznim udarcem smestio loptu uz samu stativu. Bio je to jedini udarac Novosađana u okvir gola u prvih 45 minuta, ali dovoljan da na pauzu odu sa minimalnom prednošću.

U nastavku gosti nisu dozvolili Javoru da stvori nijednu opasniju akciju. Bio je dosta spor ritam meča, a vreme je apsolutno išlo na ruku četi Radoslava Bataka. Nije Vojvodina previše srljala i uglavnom je čekala šansu da iz kontranapada duplira prednost.

A onda je najbolju šansu do tog momenta Javor stvorio u 70. minutu, kada je Gigić dobio duel sa Ljubisavljevićem i probio u šesnaesterac, ali je opasan udarac napadača domaćih odličnom reakcijom zaustavio Carević i sačuvao minimalnu prednost svog tima. Međutim, bila je to samo najava onog što je usledilo sedam minuta kasnije, kada je upravo Gigić doneo izjednačenje svom timu. Kembel je najpre ubacio nezgodnu loptu u šesnaesterac, a onda se tu sjajno snašao Gigić i uspeo da sa peterca pošalje loptu iza leđa Carevića.

Zapretio je u nastavku Malbašić sa nekih dvadeset metara, ali je odličnom intervencijom Manojlović sačuvao gol.

Ubacio je Batak u igru Baraja i talentovanog Kabića i pokušao da tom potpunom ofanzivom krene po ceo plen, ali to nije urodilo plodom, pa je Voša u Ivanjici istigla samo do boda.

MOZZART BET SUPERLIGA, 27. KOLO

JAVOR – VOJVODINA – 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

Ivanjica

Stadion: Kraj Moravice

Gledalaca: 500

Sudija: Aleksandar Živković

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 6,5 – Ilić 6, Kopitović 5,5, Obradović 5,5, Miletić 5,5 – Dukure 5,5, Adamović 5,5 – Kembel 6,5 (od 93. Eliomar), Gojković 5,5 (od 71. Ratković), Bosić 5,5 (od 46. Tanko 6) – Gigić 7 (od 85. Tojčić)

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Bjeković 6, Ljubisavljević 6, Traore 5,5, Lazarević 6 – Topić 6, Zukić 6 (od 83. Kabić) – Čumić 6, U.Nikolić 7 (od 70. Busnić 6), V.Simić 5,5 (od 83. Baraj) – N.Nikolić - (od 18. Malbašić 6,5)

Igrač utakmice: Petar Gigić 7 (Javor)

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović pen 50 - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

Novi Pazar - Kolubara 0:1 (0:0)

/Đuranović 50/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

18.00 (1.35) TSC (4.90) Mladost Lučani (9.50)

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

FK VojvodinaJavorMozzart Bet SuperligaPetar Gigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara