Lusijano (©Reuters)
Lusijano (©Reuters)

Jedan, ali vredan: Sao Paulo u strašnoj seriji, Gremio zadao glavobolju Sa Pintu, tinejdžer šokirao Sampaolija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.12.20. | 00:29

Samo tim iz Belo Orizontea nije pobedio od favorita. Lusijano za radost tima iz Morumbija, katastrofa Vaska u Porto Alegreu

Više od tri meseca Sao Paulo ne zna za poraz u Brazilu. Početkom septembra je poražen u Belo Orizonteu od Atletiko Mineira, loše je počeo novu sezonu, ali su onda Dani Alves i drugovi ušli u seriju i stigli na čelo Serije A i hitaju ka tituli u zemlji fudbala.

Tim sa Morumbija je slavio sa 1:0 protiv Sport Resifea, a gol odluke na startu meča postigao je najbolji strelac Sao Paula Lusijano. U 13. minutu, Dani Alves je izveo korner, uposlio napadača domaćeg tima koji je volejem postigao gol, ispostavilo se dovoljan za tri boda. Uigrana akcija je krunisana pogotkom kome je kumovao i golman gositju Poli. Bio je to 12. gol u sezoni za Lusijana, koji ima tri pogotka manje od prvog strelca Tijaga Galjarda iz Internasionala, koji posti već više od mesec dana.

Izabrane vesti

Lider šampionata Brazila je dominirao i u nastavku meč, stvarao šanse, ali se mreže više nisu tresle. Sport Resife je bio inferioran, nijednom nije šutnuo u okvir gola domaćina. Lusijano je imao nekoliko dobrih prilika u nastavku, ali ostalo je 1:0. To je treća uzastopona pobeda tima trenera Fernanda Diniza koji je povećao prednost na četiri boda u odnosu na Atletiko iz Mineira, uz meč manje za lidera.

Tim argentinskog stručnjak Horhea Sampaolija, Atletiko Mineiro, na svom terenu nije uspeo da pobedi desetkovani Internasional. Na kraju – 2:2, a domaći mogu da žale za celim plenom jer su primili gol dva minuta pre kraja. Gosti iz Porto Alegrea su stigli u Belo Orizonteu bez 10 igrača, što bolesnih, kažnjenih, povređenih, a to Atletiko nije iskoristio, napravio je kiks koji ga udaljava od borbe za titulu.

Gosti su poveli pogotkom Jurija Alberta već u devetom minutu. Odlično je glavom reagovao i doveo Inter u vođstvo, ali su domaćini izjednačili autogolom Musta u narednom napadu. Posle gužve nespretno je defanzivac gostiju reagovao i zatresao sopstvenu mrežu. Atletiko Mineiro je bio bolji u nastavku, napadao, poveo je pogotkom Jorana. Fantastično je Keno centrirao, a vezista domaćeg tima zakucao loptu u mrežu gostiju. Činilo se da će bodovi da ostanu na stadionu Rejmundo Sampajo, ali je Peglou dva minuta pre kraja šokirao nekedašnjeg selektora Čilea i Argentine i bivšeg trenera Sevilje. Mladi napadač je bio rezervista, ušao je u finišu umesto Jurija Alberta, strelca prvog pogotka, i doneo važan bod Internasionalu. Radi se o tinejdžeru koji ima samo 18 godina.

Gremio je posle Sao Paula ekipa koja je u najboljoj fomri u Brazilu. Posle lošeg starta šampionata probudio se tim iz Porto Alegra i pregazio Vasko da Gamu sa 4:0. Gremio se prošle nedelje plasirao u četvrtfinale Kopa Libertadoresa pošto je lako izbacio paragvajski Gvarani. Nije poražen još od 11. oktobra, ovo je četvrrta vezana pobeda u Seriji A i zaostaje sedam bodova za vodećim Sao Paulom. Nekadašnji šampion Brazila i Južne Amerike demolirao je tužne Moreplovce, a briljirao je iskusni 35-godišnji Dijego Souza koji je postigao dva gola. Pogotovo je efektan bio drugi, početkom nastavka utakmice, kada je "kiflom" sa 18 metara levom nogom matirao golmana Fernanda Kaufmana. U listu strelaca upisali su se Pinares, da bi Silva sa penala u poslednjim trenucima susreta dokusurio Moreplovce iz Rija.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto nalazi se pod sve većim pritiskom i ne bi bilo iznenađenja ako bi uskoro napusti kormilo poljuljanog broda, a stigao je pre manje od dva meseca. Vasko je u ovoj deceniji čak dva puta ispadao iz Serije A, a smeši mu se nova selidba u niži rang. Bio je to treći uzastopni poraz, a šesti meč bez pobede. Prošle nedelje je slavni klub iz Rio de Žaneira ispao iz Kopa Sudamerikane od argentinske Defense koju s klupe predvodi Ernan Krespo.

BRAZIL 1 – 25. KOLO

Subota

Botafogo – Flamengo 0:1 (0:0)

/Ribeiro 55pen/

Santos – Palmeiras 2:2 (1:0)

/Pituka 38, Marinjo 71 - Veiga 55pen, Vilijan 63/

Baija – Seara 0:2 (0:0)

/Vinisijus 82, Saulo Mineiro 90+5/

Fluminense – Atletiko PR 3:1 (1:1)

/Nene 26, Paulo 73, 75 - Leo 10/

Nedelja

Koritiba - Bragantino 0:0

Gremio - Vasko da Gama 4:0 (1:0)

/Souza 41, 53, Pinares 55, Silva 90+2pen/

Sao Paulo - Spoet Resife 1:0 (1:0)

/Lusijano 13/

Atletiko Mineiro - Internasional 2:2 (1:1)

/Musto 11ag, Joran 62 - Juri Alberto 9, Peglou 88/

Utorak

00.00: (1,70) Atleitko GO (3,70) Gojas (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilVasko da GamaInternasionalAtletiko MineiroGremioSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara