Jedan od najčudnijih transfera leta u najavi - Gece i Milan?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 20:35

Ali izgleda da se nešto zaista kuva...

Mario Gece i Milan?! Na prvu loptu zvuči kao potpuni nonsens, ali ako u obzir uzmemo da je vest o pregovorima koji su u toku pustila ugledna nemačka TV stanica Sport1 (nekadašnji DSF), biće da nije obično naklapanje već potencijalno najčudnija priča letnjeg prelaznog roka.

Informaciju potpisuje prvi reporter pomenute televizije Patrik Berger i usput donosi nekoliko zanimljivih detalja. Naime, nekadašnji nemački reprezentativac ima izlaznu klauzulu u ugovoru sa PSV Ajndhovenom postavljenu na 4-5 miliona evra, raspoložen je da se okuša u Seriji A, a za Milan pomenuto obeštećenje ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem.

Izabrane vesti

Naslonjeni na ove redove iz Nemačke pojedini italijanski transfer-eksperti otišli su korak dalje. Konkretno, Nikolo Skira, objavio je kako je sastanak Paola Maldinija sa agentom Marija Gecea bio veoma plodonosan, te da je u principu dogovorena i plata - 3.000.000 evra po sezoni.

Radi se o neto iznosu...

Pregovori se i dalje vode oko dužine ugovora, odnosno određenih klauzula i bonusa.

Karijera Marija Gecea, strelca pobedonosnog pogotka za Nemačku u finalu Mundijala 2014. godine, činilo se, išla je silaznom putanjom kada je iz Dortmunda kao slobodan igrač otišao u PSV. Bilo je to pre skoro dve godine. Gece je u međuvremenu živnuo, ove sezone imao dosta dobar učinak (12 golova i 11 asistencija) i ponovo privukao pažnju klubova iz liga petice.

Dovođenje igrača od 29 godina ne uklapa se u novouspostavljenu transfer politiku Rosonera, ali treba imati u vidu da će Stefanu Pioliju za trku na tri fronta od jeseni trebati dosta širi roster, pa i nekoliko igrača od ozbiljnog internacionalnog iskustva. A Gece to svakako jeste.

Pritom, Braim Dijaz je u velikom padu poslednih meseci, malo je igrao i pitanje je šta će sa njim biti kada mu istekne pozajmica idućeg leta, imajući u vidu da u 2022. godini niti je postgao gol, niti je asistirao?!

A otkupna klauzula je postavljena na velikih 22.000.000 evra...


tagovi

Mario GeceLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara