Maks Mejer (©fckoeln_en/Twitter)
Maks Mejer (©fckoeln_en/Twitter)

Jedna od jačih bundesligaških zabluda: S platom od 10.000.000 u borbi za opstanak....

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 14:45

Maks Mejer u Kelnu

Nije da klub nema svoj deo krivice. Da nije tako, ne bi im poslednjih godina toliko fudbalera pobeglo čim bi im istekli ugovori. Da pomenemo samo Leona Gorecku i Aleksandera Nibela. Međutim, ima i do igrača. Maks Mejer na proleće 2018. na sva usta kukao kako ga u Šalkeu maltretira direktor Kristijan Hajdel, žalio se i na prljave trikove predsednika Klemensa Toniesa, koji je navodno sprovodio medijsku hajku želeći da ga u javnosti predstavi kao igrača alavog na pare.

Maks Mejer je tvrdio da nema veze sa novcem, da samo želi izazov u Premijer ligi, da pobegne iz kaveza u Gelzenkirhenu. A onda je sa Kristal Palasom dogovorio četvorogodišnji ugovor sa platom od 9.930.000 evra po sezoni!

Izabrane vesti

Samo da bi ubrzo shvatio da ne vredi ni izbliza toliko. Već posle prve polusezone počeo je da gubi minutažu, u drugoj godini u Londonu je igrao sporadično, jesenas – nikako. Ni minut u Premijer ligi, jedan meč u Liga kupu i jedan za U23 ekipu.

I zato povratak u otadžbinu iz koje je bežao. Maks Mejer će do kraja sezone nastupati na pozajmici u Kelnu sa kojim će se boriti za opstanak u Premijer ligi.

Naravno, neće dobijati više tih 9.930.000 evra, jer Keln je zvanično objavio da ne bi mogao ni da razmišlja o ovom poslu da 25-godišnji ofanzivni vezni nije značajno snizio finansijske prohteve. Deo će mu sigurno i dalje isplaćivati i Palas, ali je jasno da će mu plata biti drastično srezana.

Kako bilo, drugo pojačanje za Keln, opet zvučno. Prethodno su iz Klub Briža na pozajmicu vrednu 1.200.000 evra doveli napadača Emanuela Denisa. Golovi su nedostajali Jarčevima, sada bi to trebalo da bude rešeno.



tagovi

Maks MajerZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara