Migel Borha i Rafinja (©Reuters)
Migel Borha i Rafinja (©Reuters)

Jedna od poslednjih prilika za opstanak: Gremio se plaši sudija protiv Baije

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 22:00

Brazil 1: Tim iz Porto Alegrea popravio formu, ali je i dalje četiri boda daleko od zone spasa. Očekuje ga duel sa Čeličnima u Salvadoru, direktnim rivalom za spas, a i jedni i drugi imali su pritužbe na arbitražu

Još malo pa gotovo. Brazilska Serija A ušla je u završnu fazu, u kojoj su kiksevi mnogo skupi. Naročito kada je reč o borbi za opstanak, u kojoj se u ovoj kampanji nalaze Baija i Gremio. Ova dva tima suočavaju noćas u sklopu 36. kola prvenstva zemlje kafe i sambe, u direktnom obračunu za dašak vazduha slobode i sigurne luke (23.00).

Baija ulazi u duel posle niza od tri meča bez pobede, što je učinak koji ju je doveo u zonu ispadanja. Ima bod više i utakmicu manje od predstojećeg rivala iz Porto Alegrea. Nalazi se na 17. mestu, sa 37 bodova, dok je Gremio 18. sa četiri koraka manje za željenom pozicijom na četiri duela pre finiša šampionata.

Izabrane vesti

23.00: (2,90) Baija (2,95) Gremio (2,70)

Koliko je timovima važna utakmica svedoči podatak da su i Čelični iz Salvadora i Trikolori vršili pritisak na sudijsku organizaciju. Čelnici Baije su ocenili da su oštećeni u najmanje tri utakmice i kritikovali su rad arbitara, dok su iz Gremija, takođe, uperili strelice nezadovoljstva ka deliocima pravde, ocenivši da se "plaše da igraju protiv Baije".

Domaći strateg Guto Fereira je izgubio Žuninja Kapišabu, koji je suspendovan, ali mu se u sastav vratio napadač Žilberto. Centarfor je najbolji strelac tima sa 12 golova, a treći na nivou lige. Tendencija je da mu partner u napadu bude Rosi.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Na drugoj strani, šef struke posrnulog giganta Vagner Mansini uspeo je da u poslednjih nekoliko sedmica trgne ekipu. Gremio je doživeo samo jedan poraz na pet proteklih mečeva, dok je na prethodna tri okršaja od mogućih devet osvojio sedam. U protekloj rundi je čak sa dva igrača manje uspeo da nadoknadi dva gola minusa protiv Flamenga i osvoji bod. To je dovoljan pokazatelj koliko su momci iz Porto Alegrea mobilisani.

Očekuje se da Mansini zadrži postavu korišćenu u poslednjim duelima, sa izuzetkom Lukasa Silve i Džonate Roberta, koji su suspendovani. Viljasanti i Alison su glavne opcije za njihovu zamenu.

Prvi ovosezonski dvoboj pripao je Gremiju 2:0, a Trikolori su se radovali i na prethodna dva sa Baijom. Čelični su ostvarili samo jedan trijumf nad Gremijem na šest minulih okršaja. Ujedno, maksimalno dva pogotka viđena su na 12 od poslednjih 14 sukoba ovih ekipa.


tagovi

Brazil 1BaijaGremioJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara