Arteta, Klop i Gvardiola (Reuters)
Arteta, Klop i Gvardiola (Reuters)

Jedna utakmica menja sve: Minsko polje pred Arsenalom, Sitiju najlakši raspored

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 20:42

Liverpul već za dva kola ide na Old Traford...

Čitavu deceniju premijer liga je čekala šampionsku trku u kojoj će takmaci biti tri tima. Beše to u sezoni 2013/14, porvaše se Mančester Siti, Liverpul i Čelsi koji je u pretposlednjoj rundi izgubio šansu da nakon 38. kola prigrli pehar. Tada ga je osvojio Siti, danas trostruki uzastopni šampion Engleske, ali kako stvari stoje, vrlo je upitno da li će se dominacija Pepa Gvardiole i njegovih pula nastaviti.

Arsenal je nedavno završenu reprezentativnu pauzu dočekao kao lider Premijer lige sa 64 boda, isto koliko i Liverpul (ali je ima bolju gol razliku), dok je Siti bio treći sa bodom manje. A onda je Siti nakon gostovanja Liverpulu i 1:1 na Enfildu dočekao Arsenal i prvi put posle osam uzastopnih utakmica nije uspeo da ga pobedi na svom terenu. Zato je Siti i nakon 30. kola Premijer lige, ali 29. odigranih utakmica, ostao treći, samo su se Tobdžije i Redsi rotirali. Osam kola pre kraja Liverpul prednjači sa 67 bodova, Arsenal ima 65, a Siti 64.

Izabrane vesti

U opitcaju su još 27 bodova, a videlo se jasno i danas da jedna utakmica menja sve. Raspored kaže da do kraja sezone nema više direktnih duela među kadnidatima za pehar, ali da svaki od takmaca ima bar neku nagaznu minu na putu do slave, dok će Arsenal morati da se provuče kroz čitavo minsko polje do titule koju čeka od 2004. godine i generacije nepobedivih.

Liverpul do kraja ima Junajted na Old Trafordu (32. kolo) i Totenhem na Enfildu (36. kolo), a u pretposlednjem ide na noge Aston Vili znajući da su u Birmingem u prvom delu prvenstva padali i Arsenal i Mančester Siti, oba sa po 1:0. Potencijalno nezgodno gostovanje za Klopovu ekipu, moglo bi da bude ono u 34. kolu. Tada će rival biti Vest Hem.

Arsenal je pregrmeo Etihad, ali i dalje ga do kraja prvenstva čekaju tri rivala koja pripadaju velikoj šestorci. Olakšavajuća okolnost u perspektivi jeste činjenica da ove sezone nije izgubio nijedan duel sa velikanima, ali su umeli da mu otkinu bodove. Odloženi duel 29. runde sa Čelsijem Arsenal će igrati 23. aprila, a već u sledećem kolu gostuje Totenhemu u derbiju severnog Londona. Nešto ranije, u 33. kolu Arsenal dočekuje Aston Vilu koja ga je pobedila u prvom delu sezone, dok u pretposlednoj 37. rundi ide na noge Mančester Junajtedu. U finalu sezone na Emirejts dolazi Everton.

Mančester Siti sigurno nije oduševljen remijem bez golova sa Arsenalom, a već za tri dana na Etihad dolazi Aston Vila. Pitanje je hoće li četa Unaja Emerija imati snage da namuči šampiona, kao jesenas kada ga je srušila u Birmingemu. Građanima će potencijalna mina u 34 .kolu biti Totenhem, nakon čega ga očekuju četiri utakmice u kojima će biti izraziti favorit – Notingem Forest, Vulverhempton, Fulam i Vest Hem.

U perspektivi Arsenalu će biti najteže, makar na osnovu kvaliteta rivala na papiru, dok mu je trenutna prednost nešto bolja gol razlika u odnosu na konkurente. Ona će odlučivati u slučaju istog broja bodova.

Ne zaboravimo da sva tri kluba igraju na evropskom frontu. Arsenal i Siti u Ligi šampiona, Liverpul u Ligi Evrope. Priorite Klopa i njegovih pulena svakako će biti domaće prvenstvo u odnosu na Ligu Evrope gde ga čeka četvrtfinale sa Atalantom. Kada je reč o Arsenalu i Sitiju, ne može se reći, neće Liga šampiona biti zapostavljena zbog Premijer lige, niti će biti obrnuto. Tobdžije očekuje četvrtfinale sa Bajernom, a Siti se za polufinale bori sa Real Madridom.

Sad kada smo sve podvukli, kome vi dajete najveće šanse za titulu?

Raspored do kraja Premijer lige

LIVERPUL

Šefild Junajted (D)

Mančester Junajted (G)

Kristal Palas (D)

Fulam (G)

Everton (G)

Vest Hem (G)

Totenhem (D)

Aston Vila (G)

Vulverhempton (D)

MANČESTER SITI

Aston Vila (D)

Kristal Palas (G)

Luton (D)

Totenhem (G)

Brajton (G)

Notingem Forest (G)

Vulverhempton (D)

Fulam (G)

Vest Hem (D)

ARSENAL

Luton (D)

Brajton (G)

Aston Vila (D)

Vulverhempton (G)

Čelsi (D)

Totenhem (G)

Bornmut (D)

Mančester Junajted (G)

Everton (D)

NAPOMENA

G – gostovanje

D – domaćinstvo

Bold - Odloženi meč sa još nepoznatim terminom odigravanja


tagovi

LiverpulArsenalMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara