Reprezentativci Hrvatske (©Reuters)
Reprezentativci Hrvatske (©Reuters)

Još jedan gubitak bodova bi mogao da bude koban po Vatrene

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 14:19

Hrvatska gostuje Turskoj u 2. kolu kvalifikacija za EP

Savršen start je iza Turaka. Izabranici Štefana Kunca slavili su nad Jermenijom i sa tri boda počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Prvi pravi test izdržljivosti za Tursku je već u drugom kolu, kada joj u goste dolazi Hrvatska, bronzana na minulom Mundijalu. Posle gorkog remija sa Velsom, još jedan gubitak bodova u grupi bio bi koban po Vatrene.

Posle neprijatnog gubitka dva boda, Hrvatska namerava da konačno pobedi u kvalifikacijama za Evroprsko prvenstvo. Posle Velsa, međutim, čeka ga još jedan od glavnih rivala u borbi za odlazak na kontinentalnu smotru. Izabranici selektora Zlatka Dalića predstaviće se u Bursi, gde će izaći na megdan Turskoj, lideru Grupe D.

Izabrane vesti

Hrvati i Turci se u poslednje vreme često sastaju. U proteklih 15 godina zajedno su odigrali sedam međusobnih duela. Sve ih je odigrao Luka Modrić, ikona Vatrenih, koji zbog toga ima različita sećanja na Ai-Iıldızlılar. Na primer, na Evropskom prvenstvu 2008. bio je jedan od neuspešnih strelaca u četvrtfinalu prilikom izvođenja penala. Osam godina kasnije na Euru, međutim, volejem je odlučio duel u grupnoj fazi.

20.45: (3,35) Turska (3,20) Hrvatska (2,40)

Istorija međusobnih utakmica bogata je ne samo na šampionatima Starog kontinenta, već i u kvalifikacijama za završni turnir. Tokom 2011. godine selekcije su se sastale u plej-ofu, i Vatreni su bolje prošli uglavnom zahvaljujući iznenađujućoj pobedi u Istanbulu od 3:0.

Posle prvih mečeva, Turci su bliži plasmanu na sledeće Evropsko prvenstvo. Iako nisu idealno počeli meč u Jerevanu posle autogola Ozana Kabaka, ipak su preokrenuli tok u Jermeniji i obradovali turski narod, koji se još oporavlja od katastrofalnog februarskog zemljotresa.

----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

***pogodi bilo koju kvotu 1,30 i više sa utakmice

Partizan Mozzart Bet – Barselona***

-----------

U svakom slučaju, nastup Turaka u Jermeniji bio je daleko od savršenog. Dolazak veziste Saliha Ozdžana na teren pomogao je da se osvoji tri boda.

Vatreni su definitivno vidljiviji na fudbalskoj mapi poslednjih godina, ali posle prve utakmice u grupi zaostaju dva boda od Ai-Iıldızlılara. Istovremeno su imali odličan meč protiv Velsa i mogli su nekoliko puta da uvećaju prednost od jednog gola. Međutim, u trećem minutu nadoknade, stadion Poljud u Splitu rashladio je gostujući Nejtan Brodhed, koji je postavio konačni rezultat 1:1.

Hrvatima u Turskoj sigurno neće biti lako, ali žele da ostanu neporaženi.

"Prema računici, potrebno nam je 15, 16 bodova za plasman na Euro. Sigurno ćemo raditi da što pre dođemo do te granice", rekao je Dalić uoči meča u Bursi.

Hravtskoj će da nedostaje napadač Marko Livaja, koji nije završio meč protiv Velsa. Napad Vatrenih će se tako ponovo u velikoj meri oslanjati na špica Hofenhajma Andreja Kramarića, koji je bio strelac u subotnjem meču u Splitu.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, 2. KOLO

GRUPA D

Utorak

20.45: (3,35) Turska (3,20) Hrvatska (2,40)

20.45: (1,28) Vels (5,80) Letonija (14,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Fudbalska reprezentacija Turskereprezentacija Turskefudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara