Još jedan Srbin u Premijer ligi: Vulvsi potrošili više od PSŽ-a, Sitija, Reala, Liverpula...

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 13:07

Sa dolaskom Saše Kalajdžića na Molino Vulverhempton je dospeo na osmo mesto liste najvećih trošadžija ovog leta

Kada neki premijerligaš ovog leta probije lični rekord po potrošnji u jednom prelaznom roku, to više i nije vest. Vulverhempton jedan je od mnogih članova engleske elite koji su u julu i avgustu ispratili taj trend. Sa današnjim ozvaničenjem transfera Saše Kalajdžića iz Štutgarta vrednog 18.000.000 + 7.000.000 evra, ponovo su pomerili lestvicu. Letošnji izdaci skočili su im na 136.600.000 evra i dospeli su na osmo mesto liste najvećih trošadžija sveta. Spiskali su više novca od Arsenala, Pari Sen Žermena, Mančester Sitija, Juventusa, Real Madrida, Liverpula...

Kako su takmičenje u Premijer ligi startovali sa svega dva gola na četiri utakmice, te povređenom prvom napadačkom opcijo Raulom Himenezom (u međuvremenu se oporavio), klubu sa Molinoa bilo je jasno da je neophodan još jedan klasičan napadač budući da su u rotaciji osim Himeneza imali samo još Koreanaca Hvanga.

Izabrane vesti

Odlučili su se, potpisali i maštovito, kroz igru reči Scrabble predstavili čoveka srpskih korena kojeg je ovog leta pratila gomila klubova... Od Mančester junajteda, preko Totenhema, Milana, Dortmunda, Benfike i Ajkasa, a čak se pominjalo da bi mogao da ostane u Bundesligi i završi u Bajernu. Na kraju je završio u portugalskoj koloniji Vulverhemptona koji je dobio dvometraša u špicu i jednu od potencijalno najvećih vazdušnih opasnosti u Premijer ligi.

A Štutgart je lepo zaradio budući da je reprezentativcu Austrije ugovor isticao narednog leta. Ako Švabe budu naplatile i bonuse od momka kojeg su pre tri godine platiti Admiri samo 3.500.000 evra, rođeni Bečlija će postati treća najskuplja kupovina u istoriji bundesligaša.

Za kraj malo o brojkama. Prvu sezonu u Štutgartu kada su Švabe nastupale u Cvajti uglavnom je presedeo na klupi, u narednoj, nakon promocije u Bundesligu je eksplodirao i postigao 16 pogodaka. Sveukupno na 60 utakmica za nemački klub postigao je 24 i namestio još 12 golova, što znači da je maltene na svakom drugom meču u proseku učestvovao u golovima svog tima.


tagovi

Saša KalajdžićVulverhemptonŠtutgartLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara