Nemanja Nikolić (©Star Sport)
Nemanja Nikolić (©Star Sport)

Nikolić ljut: Svašta bih rekao! Partizan nije autobuska stanica, neki igrači da se zapitaju

Vreme čitanja: 5min | sub. 25.05.24. | 21:38

“Mnogo toga mora da se menja, zadržaću za sebe šta“, kaže napadač Partizana

Partizan je sezonu završio remijem protiv kragujevačkog Radničkog (2:2) što je još i dobar ishod s obzirom da je u jednom trenutku imao dva gola zaostatka.

Takva je otprilike bila i kompletna sezona Parnog valjka. Jurnjava za rezultatom, mnogo rupa u odbrani, pa reakcija... Borba koja nije bila dovoljno jaka da se zadrži prva pozicija i ostane u šampionskoj trci do kraja.

Izabrane vesti

Napadač crno-belih Nemanja Nikolić je posle utakmice otvorio karte, vidno ljut, rekavši da ovakva sezona i vicešampionsko zvanje ne sme nikoga da zadovolji. Sve je, kako kaže, pošlo iz loše odbrane.

“Imali smo probleme užasne. Počev od mene, do svih ostalih aktera, osim golmana. Bez obzira što primamo dosta golova, nije samo odbrana kriva. Da se ne lažemo, jer odbrana počinje od napada. Primili smo 50 i nešto golova, sa Evropom... Uf, ne pamtim kada je to poslednji put bilo“, kaže Nikolić posle utakmice.

Napadač crno-belih ne smatra da je najbolje rešenje to što je Partizan neke loše defanzivne partije uspeo da kompenzuje postignutim golovima.

“Jesmo dali dosta golova, ali to znači da mi u napadu nismo vodili mnogo računa o odbrani. Izvinjavam se momcima u odbrani, kao i golmanu za celu sezonu. Izvinjavam se u svoje ime, a da li će ovo neko drugačije shvatiti, ni ne zanima me. U pojedinim situacijama odnos prema igri je neprihvatljiv“.

Nastavio je u istom tonu.

“Nije ni trebalo da dobijemo utakmicu, nešto nas je pogledalo, mladost koja je ušla, mladost na koju je možda ranije trebalo da se obraća pažnja. Pogledajte Trifunovića, Rogana, Stjepanovića koji je odigrao dva perfektna derbija, Janković mali... To su deca koja su morala da dobiju veću minutažu, po mom mišljenju“.

Nije se ustručavao Nikolić da kaže i da je deo krivice za ovakav rasplet sezone u sudijama i njihovim odlukama.

“Dosta je faktora uticalo na sve što se desilo. Kada sa +6 odeš na -14 ili -16 koliko je sada, to je katastrofa. Ne znam šta bih rekao, užas. Bez obzira što je u nekim situacijama sudija bio kriv, to svi znamo, nema potrebe da se krije. Sudije jesu bile krive za određeni broj bodova, ali smo mi bili za većinu glavni krivci. Koliko god bila krivica sudija, naša je veća“.

Partizan mora da okrene novi list i krene dalje.

“Na nama je da unapredimo igru i ovo što smo napravili dosad. Prošle sezone je bilo lošije, jer ako smo sada drugi i nismo zadovoljni, bar ja, a trebalo bi i svi drugi tako da se osećaju, trebalo je da se borimo do kraja, bez obzira što neki pričaju kako nismo imali kvalitet. Ne smatram tako. Pokazali smo u određenim utakmicama da imamo kvalitet, s punim pravom mogu da kažem da mi je baš žao što se nismo borili. Verovatno bi svima bilo mnogo zanimljivije da smo izdržali do kraja i borili se. Nismo uspeli ove sezone, izvinjavam se, probaćemo sledeće“.

Radnički se pokazao kao pravo osveženje.

“Podseća me na Spartak, kada sam bio tamo kod Ace Veselinovića i Vladimira Gaćinovića. Svaka im čast, ovo je veliki uspeh. Inače sam iz Kraljeva i stvarno sam srećan jer odavno jedan tim iz ovog dela Srbije nije bio u Evropi, čini mi se odavno. Zaslužuju nov stadion, da im država pomogne, da Radnički bude pravo srce Šumadije“.

Još malo o Partizanu i tome šta se dogodilo na polusezoni sa ekipom koja je, po konstataciji novinara, bila simbol borbe.

“Svašta bih rekao, suzdržavam se. Imao sam velike ambicije pred početak sezone, rekao sam tada da imam pravo da se nadam, bez obzira što su nas svi unapred otpisali. Neshvatljiv pad i sve posle derbija 2:2, posle Kruševca... Bez obzira da li je bio penal ili nije, morali smo utakmicu da rešimo i u prvom poluvremenu, bez obzira da li je Radaković napravio previd ili ne... Ako to nismo dobili, onda u Lučanima sijaset šansi. Pojedini igrači bi trebalo da se zapitaju neke stvari, Partizan nije autobuska stanica da neko dođe i prođe. Mi ćemo ostati, bar se nadam da hoćemo, bar dobar deo domaćih. Mi ovde ostajemo i na našim plećima biće kritike i sve. Kao jedan od najstarijih ponavljam – neki igrači da se zapitaju dobro. I na sebe mislim, zbog nekih situacija i utakmica kako sam odigrao. Uvek sam nesrećan, ni sada nisam srećan bez obzira što smo stigli rezultat. Možda je trebalo oni da jure rezultat, jer mi smo ipak Partizan“.

Od početka sezone se govori da odbrana počinje od napada, a novinarsko razmišljanje je da Kalulu, Severina i Goh ne igraju odbranu.

“Nemam zamerku kompletnu na njih, ali imam na neke situacije, čak i na domaće igrače, pa i na sebe, kao što rekoh. Naravno da ima zamerki. Ako mi u priči lažemo, TV ne laže, snimak ne laže. Mi možemo da se pogledamo u oči i kažemo da nismo ispunili zadatak koji smo imali, uopšte. Bez obzira što smo drugi, smatram da uopšte nismo ispunili zadatak“.

A, šta treba da se menja u Partizanu?

“Da znamo da se nosimo sa pritiskom. Kada je lepo, sve je lepo. Kada dođu problemi, u Partizanu je najteže igrati. Bez obzira što je lepa naša publika, ujedno je i teška. Kada ne ide, svaka kritika se čuje. Još je veća žal jer je južna tribina prazna, pa se još više čuje. Kada dođeš u Partizan i ako od malih nogu želih da igraš u velikom klubu, kada si tu – moraš da se nosiš sa pritiskom. Ne možeš samo da digneš ruke i kažeš: 'Muko moja, pređi na drugoga'. Ne može tako“, rekao je Nikolić i dodao:

“Treba dosta stvari da se promeni, verovatno i hoće prema navodima raznih medija i čitamo svuda po internetu. Sada, ko je tu da se menja, nije na meni da sudim, niti je na meni da donosim odluke. Zadržaću za sebe šta tu treba da se promeni i šta treba da se menja. Možda ja treba da se promenim, otkud znam. Igrao sam u napadu, postigao šest golova uz osam asistencija. Ali, s obzirom na minutažu koju sam imao rekao bih da sam uradio dobar posao. Moram to da kažem“.

Kada je već to pomenuo, usledilo je pitanje – da li je zadovoljan svojim statusom u timu kroz sezonu?

“U početku sam bio, ali u nekim momentima kada mi je išlo, kada mi je svaki šut prolazio, a dodavanje postajalo asistencija, trebalo je tada da dobijem veću šansu. Pa, ako dođe do zamora materijala, da sednem na klupu i onda opet... Apsolutno nemam potrebu da se bunim, rekao sam još dok je bio Igor Duljaj da nemam problem sa tim da budem druga ili treća opcija, ja ću uvek biti u službi kluba. I sve dok klub bude mislio da sam potreban, ostaću. Moja je želja da ostanem što duže i, Bože zdravlja, završim karijeru ovde. E, sad, da li će se to ostvariti ili ne, nije na meni. Imam ugovor, videćemo“.


tagovi

Nemanja NikolićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara