Dejan Joveljić (©Reuters)
Dejan Joveljić (©Reuters)

Joveljić u seriji, Volfzberger srušio Austriju

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 16:29

Novi pogodak mladog srpskog napadača

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dejan Joveljić od minulog leta je na pozajmici u austrijskom Volfzbergeru iz Frankfurta, a trenutno se nalazi u sjajnoj formi i svima pokazuje zašto ga fudbalski stručnjaci smatraju jednim od najboljih mladih napadača u Evropi. Danas je postigao i svoj peti pogodak u austrijskoj Bundesligi, sedmi u sezoni, a Volfzberger je kod kuće bio bolji od bečke Austrije (3:2).

Gosti iz prestonice su poveli već u prvom minutu, Turgeman je zatresao mrežu Vukova. Nije se dugo čekalo na odgovor domaćina, sjajan centaršut Novaka koji u gol glavom pretvara Dejan Joveljić. Odlično je ispratio loptu sa desne strane i glavom rutinski matirao protivičkog golmana, pa se tako bivši Zvedzin napadač u listu strelaca upisao i trećem vezanom meču u austrijskom šampionatu. Sa tim učinkom kotira se visoko na listi najboljih strelaca Bundeslige, više pogodaka od njega postigli su samo Koita iz Salcburga (10), Hugi i Šmit iz Sankt Peltena (7), kao i supertalentovani Patson Daka iz salcburških Bikova (6).

Izabrane vesti

Sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi u nastavku Volfsberger stigao do preokreta preko Pereca, ali je radost domaćih igrača kratko trajala, jer je samo dva minuta bilo potrebno Austriji da poravna preko Monšajna, koji je bio precizan sa bele tačke. Ipak, da tri boda ostanu na Lavantal Areni postarao se Lejndl, pogotkom sa kreča u trećem minutu sudijske nadoknade.

Volfzberger je na sedmom mesto nakon 10 odigranih mečeva sa 13 bodova, imaju dva boda i utakmicu manje od Sankt Peltena, koji se nalazi na poslednjem mestu koje vodi u plej-of fazu. Joveljić je pokazao da je u strašnoj formi, u sedmici na izmaku postigao je i pogodak od istorijske važnosti za ovaj austrijski klub, srušio je Fajenord u poslednjem kolu Lige Evrope i svom klubu obezbedio plasman u nokaut fazu tog takmičenja. Sve golove u šampionatu postigao je u poslednjih sedam nastupa, u listu strelaca upisivao se na svakih 63 minuta.

AUSTRIJA 1 - 11. KOLO

Nedelja

Rapid Beč - Tirol 0:3 (0:2)

/F. Stojković 49ck - Šneg 5, Petsos 29, Frederiksen 90/

Volfzberger - Austrija Beč 3:2 (1:1)

/Joveljić 17, Perec 69, Lejndl 90+3p - Turgeman 1, Monšajn 71p/

17.00: (1.68) Salcburg (4.00) LASK (4.80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1Austrija BečDejan JoveljićVolfzberger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara