Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Jović: Ajntraht mi je u srcu, od kada sam otišao mnogo toga mi je nedostajalo

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 21:01

Srbin sa novinarima podelio razlog povratka, utiske iz Madrida i objasnio kako mu motivacije ne manjka

Posle godinu i po dana, 32 utakmice, dva gola i dve asistencija Luka Jović se vratio na mesto na kojem je odigrao sezonu života u nadi da će u narednih šest meseci oživeti usnulog golgetera, istog onog koji je takmičarsku 2018/19 u Bundesligi okončao sa 17 postignutih i šest nameštenih golova.

Posle promocije na Dojče Bank parku koji mu je bio dom od 2017. do 2019. godine, reprezentativac Srbije je sa novinarima podelio razlog povratka, utiske iz Madrida i objasnio kako mu motivacije ne manjka.

Izabrane vesti

“Osećam se fenomenalno i presrećan sam zbog povratka u Ajntraht, klub koji mi je mnogo dao. Biće mi čast da nosim dres ovog kluba u narednim mesecima. Razlog za povratak je jednostavan, Ajntraht mi je u srcu. Uspostavio sam posebnu vezu za ovim klubom i mislim da sam se odlučio za pravi potez. Iskreno, otkako sam otišao nedostajalo mi je dosta toga. Daću sve od sebe da pomognem timu”, objasnio je momak iz Bijeljine.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nije uspeo da ubedi Zinedina Zidana da je trenutno nivou prvog tima Real Madrida, niti da je kadar da bude prva izmena Karimu Benzemi, ali prema njegovim rečima period od godinu i po dana u prestonici Španije nije uzalud protraćen.

“U Madridu sam bez ikakve sumnje sazreo i evoluirao kao igrač. Morate imati u vidu da nisam nastupao konstantno u vremenskom periodu od godinu i po dana i da će mi biti potrebno vreme da se vratim na pravi kolosek. U Realu sam imao priliku da treniram rame uz rame sa nekima od najboljih fudbalera Sveta i optimističan sam kada razmišljam o povratku u Madrid. Siguran sam da će sve doći na svoje mesto.“

Jović pored sebe, za razliku od sezone 2018/19 neće imati kolegu iz špica Sebastijana Alea, niti Antea Rebića, ali tu je za početak kolega iz reprezentacije Filip Kostić, kao i dobar deo onih sa kojima je pre odlaska na Pirineje delio svlačionicu.

“Jasno je da sam održao komunikaciju sa nekolicinom igrača ovde u Frankfurtu. Imam osećaj da im je drago što sam se vratio. Motivacija mi je nepormenjena u odnosu na prvi dan kada sam obukao dres Orlova. U isto vreme, pokišaću da zaboravim prethodni period, da krenem od nule i pomognem timu na putu ka ostvarenju ciljeva. Prava je šteta što navijači neće moći da budu na stadionu. Bilo kako bilo, uveravam ih da ću se stoprocentno predati ekipi kao što sam uvek činio“, zaključio je Jović.


tagovi

Luka JovićAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara