Luka Jović i Karim Benzema (©Reuters)
Luka Jović i Karim Benzema (©Reuters)

Jović sa klupe gleda gradski derbi, Maksimović se vraća za Alaves

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.02.22. | 11:05

Ove subote se igraju četiri meča 26. kola Primere, šansu čekaju i Uroš Račić i Aleksandar Sedlar

Prvenstvo Španije ulazi u poslednju trećinu, a polako dobijamo sve jasniju sliku o konačnom poretku. Real Madrid će uraditi sve da učini finiš Primere nezanimljiv, odnosno da poveća prednost u odnosu na jedinog konkurenta za titulu, Sevilju. Priliku za to imaće ove subote od 18.30 časova protiv gradskog rivala Rajo Valjekana.

Valjekas je dugo važio za neosvojivu tvrđavu, ali Rajo više nije tako strašan kao na početku sezone. Očekivano, s obzirom na to da nema tako raznovrsan i brojan kadar, da čim je splasla euforija zbog povratka u Primeru, da se spuste na sredinu tabele.

Izabrane vesti

Sada je 11. na njoj, zahvaljujući seriji od četiri uzastopna poraza. Ukoliko uskoro ne bude osvojio neki bod, počeće u Madridu da strepe za opstanak. Trenutno ima Rajo 11 poena više od Kadiza, koji je u zoni ispadanja, ali prvenstvo još nije ni blizu kraja, svašta tu može da se dogodi.

Potrebno je da se ponovo podignu barikade u Valjekasu. Posle serija pobeda pred domaćom publikom, na poslednja tri meča na svom terenu je Rajo osvojio samo jedan bod. Odigrao je 1:1 sa Betisom, izgubio 1:0 od Atletik Bilbaa, a potom i sa 3:0 od Osasune. Radamel Falkao ne postiže više golove, stao je na pet pogodaka u sezoni (i dalje je najbolji strelac ekipe), što se odmah odrazilo na rezultate.

S druge strane, Real ima dva najnemilosrdnija golgetera u Primeri. Najbolji strelac takmičenja je Karim Benzema sa 18 golova, a najbliži pratilac mu je Vinisijus Žunior sa 13 pogodaka. U takvoj konkurenciji je potpuno razumljivo što srpski reprezentativac Luka Jović ne dobija šansu gotovo uopšte. Odigrao je svega 281 minut u Primeri ove sezone (postigao jedan gol), a na poslednje dve utakmice Reala, sa Pari Sen Žermenom i Alavesom je ostao na klupi. Očekuje ga tamo mesto i večeras, Benzema je nezamenjiv u startnoj postavi, pogotovo kada treba da se igra protiv Raja.

18.30: (5,70) Rajo Valjekano (3,80) Real M. (1,63)

To mu je jedan od omiljenih protivnika. Francuz je protiv gradskog rivala odigrao 10 utakmica, pobedio na svakoj od njih, a postigao je ukupno devet golova. Navijači Kraljevskog kluba od njega očekuju da i danas nastavi u tom ritmu.

Karlo Ančeloti neće moći da računa na dvojicu prvotimaca, Davida Alabu i Gereta Bejla, koji se još nisu oporavili od povreda. Austrijanac nije ni trenirao u petak, muči ga butni mišić, mada povreda nije ozbiljnije prirode. Jednostavno, stručni štab Madriđana ne želi da rizikuje ništa, veoma je važno da se Alaba potpuno spremi za revanš meč sa PSŽ-om, u kojem će na Santijagu Bernabeu da se juri gol zaostatka iz Pariza.

S druge strane, Bejl je trenirao u petak, ali je istakao da nije spreman za duel. To nije neka posebna novost, Velšanin ionako već duže vreme deluje kao da samo odražuje ugovor u Madridu i da ga beli dres ne zanima preterano. Ove sezone je odigrao svega četiri meča u Primeri, kao i tri minuta u Ligi šampiona.

------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Pre duela na Valjekasu, u Madridu će da se odigra još jedan prvenstveni meč. Od 16.15 časova Hetafe će da ugosti Alaves, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Posle meča pauze zbog lakše povrede, u startnu postavu domaćeg tima bi trebalo da se vrati Nemanja Maksimović. Ukoliko se ostvare najave, nekadašnji omladinac Crvene zvezde će da se pridruži na terenu Stefanu Mitroviću, saigraču iz reprezentacije Srbije.

Alaves je u velikom problemu u prvenstvu i nalazi se u zoni ispadanja najviše zbog toga što loše igra mečeve u gostima. Baskijci su vezali sedam poraza u svim takmičenjima, a u prvenstvu su kao gosti osvojili samo pet poena iz 12 utakmica. U prvom duelu u sezoni su Alaves i Hetafe odigrali 1:1, a Maksimović i Mitrović su odigrali svih 90 minuta.

16.15: (1,95) Hetafe (3,20) Alaves (4,40)

Minutaži, barem simboličnoj, ove subote se nada i Uroš Račić. Njegova Valensija od 14 časova gostuje Majorci.

Bivši vezista OFK Beograda i Crvene zvezde je odigrao ukupno 16 mečeva ove sezone u Primeri, s tim što je samo protiv Granade još u avgustu u drugom kolu bio na terenu od početka do kraja. U poslednja dva meseca je Račić kao po pravilu sedeo na klupi, a tek u finišu bi dobijao nekakvu šansu. Tako je protiv Barselone u porazu sa 4:1 odigrao poslednja 24 minuta.

Na minute u timu Majorke čeka naš štoper Aleksandar Sedlar. Bivši defanzivac Metalca je poslednju utakmicu u Primeri odigrao još 8. januara protiv Levantea, kada je njegov tim poražen sa 2:0. Naredna četiri meča je Sedlar presedeo na klupi. Sakupio je zbirno devet nastupa u Primeri i četiri u Kupu kralja, gde je postigao dva gola. Ukupno je 30-godišnji defanzivac odigrao 680 minuta ove sezone.

PRIMERA – 26. KOLO

Petak

Levante - Elče 3:0

/Morales 37, De Frutos 67, Melero 90/

Subota

14.00: (1,95) Majorka (3,20) Valensija (3,00)

16.15: (1,95) Hetafe (3,20) Alaves (4,40)

18.30: (5,70) Rajo Valjekano (3,80) Real M. (1,63)

21.00: (1,70) Atletiko M. (3,80) Selta (5,70)

Nedelja

14.00: (1,53) Viljareal (4,10) Espanjol (6,50)

16.15: (2,35) Sevilja (3,20) Betis (3,45)

18.30: (1,85) Sosijedad (3,40) Osasuna (4,60)

21.00: (1,65) Barselona (3,80) Bilbao (6,25)

Ponedeljak

21.00: (2,05) Granada (3,40) Kadiz (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridRajo ValjekanoHetafeMajorkaAlavesValensijaLuka JovićNemanja MaksimovićStefan MitrovićUroš RačićAleksandar Sedlar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara