Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Jovićev gol posle 190 dana pokrenuo lavinu, Pioli hvali: Pokušavam da ga ohrabrim, mora da traži više od sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 00:37

"Ima svoje kvalitete, sada je fizički mnogo bolji nego što je bio"

Bio Olivije Žiru tu ili ne, vera u Luku Jovića konačno je počela da se isplaćuje Stefanu Pioliju. Srpski reprezentativac bio je heroj pobede nad Frozinoneom (3:1) pošto je istu krunisao golom i asistencijom, svojim prvim u dresu Milana!

Jović je (pre)dugo čekao na to da zatrese mrežu, ovo mu je prvi klupski pogodak nakon 190 dana iliti više od šest meseci, ali je istim pokrenuo lavinu. Naravno, pohvala, kao dašak svežeg vazduha posle svih kritika kojim je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Ajntrahta, Reala i Fiorentine bio zasut od dolaska na San Siro.

Izabrane vesti

U svom trećem meču kao starter, odnosno devetom nastupu ukupno u Seriji A, Jović je podsetio na izdanja iz dana u Frankfurtu, kada je bio među najboljim mladim golgeterima Evrope. Stefano Pioli nije krio zadovoljstvo zbog Jovićevog prvenca u dresu Rosonera, ali od njega očekuje mnogo više.

"Pokušavam da ga ohrabrim svakog dana. Ima kvalitet za velika dela, zato mora više i mora od sebe da traži više. Sa Žiruom ili bez njega.. Nadam se da će mu gol i asistencija dati potrebno samopouzdanje. On je neko ko može da nam ponudi određena rešenja, zna kako da postigne gol. On je kompletan napadač", rekao je Pioli i dodao:

"Najvažnije je da se sada fizički oseća bolje. Na početku sezone imao svoje svojih problema, sada je bolje. Svakako, verujem da može da igra i sa više intenziteta".

Gol Frozinoneu mogao bi da bude znak za vrh Milana da ipak ne juri pojačanje u napadu po svaku cenu tokom januara. Već se neko vreme šuška da Milan želi da dovede konkurenciju Žiruu i Joviću, odnosno nekog ko može da odmeni Srbina i bude rezerva iskusnom Francuzu. Međutim, sa ovim golom Rosoneri su možda dobili zamenika kojeg su tražili van svog dvorišta.

Jović definitivno igra dosta bolje u poslednje vreme, u poređenju sa periodom na početku sezone kada se dosta mučio. Protiv Fiorentine pokrenuo je akciju sa onom asistencijom za Tea Ernandesa, dok mu protiv Dortmunda stativa nije bila saveznik. Italijanske novine pišu da je dosta radio, pre svega na svojoj kondiciji i da se stavio u službu tima, što bi sada moglo da mu okrene sezonu nabolje. Ovim golom kao da je poslao poruku Milanovoj upravi da ne brine i da ne mora da gleda ka transfer pijaci mnogo.

Sada bi bilo dobro za Jovića da uhvati ritam, jer su ga Milan i Srbija dugo čekali...



tagovi

Luka JovićStefano PioliMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara