Tomas Tuhel (Reuters)
Tomas Tuhel (Reuters)

Juče srećan kao malo dete, danas ne zna šta ga snašlo: Izvinjavam se Kejnu, pomisliće da nismo trenirali nedeljama

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 01:34

Tomas Tuhel bez objašnjenja za debakl Bajerna u Superkupu Nemačke

Ma kako se samo Tomas Tuhel rastopio od sreće, one najiskrenije, poput malog deteta, kada se juče upoznao sa Harijem Kejnom i poželo dobrodošlicu špicu kakvog bi svaki klub poželeo. Bila je to euforija kakva se ne može sakriti, u mislima verovatno neko finale Lige šampiona, možda ruke na "Ušatom peharu". Ko bi rekao da će se za 24 sata sve izvitoperiti, da će morati da pravda šokantan poraz od Lajpciga u Superkupu Nemačke gde njegov Bajern nije bio mašinerija, već pinjata koju je Lapcig "olupao".

A iz pinjate, umesto slatkiša, Tuhelova neverica. Red teskobe, red izvinjenja, posebno adresiranih ka Hariju Kejnu.

Izabrane vesti

"Ovo je veliki problem. To je u suštini kompletan nastavak poslednje utakmice protiv Lajpciga. Čini mi se kao da nismo ništa uradili četiri nedelje, kao da smo se tek upoznali. Nismo bili ovakvi. Video sam naš tim protiv Sitija, protiv Liverpula, protiv Monaka. Jednostavno ne mogu da objasnim", počeo je Tuhel, a potom prešao na izvinjenja.

"Žao mi je. On verovatno misli da nismo trenirali četiri nedelje. Ovo nema veze sa našim igrama do sada, sa onim što smo zacrtali. Ništa od ovoga! Gorko veče za njega. Izvini."

Bila je ovo 13 utakmica za Tuhela na klupi Bajerna. Nije dugo za kormilom nemačkog giganta ali malo je reći da su očekivanja od osvajača Lige šampiona sa Čelsijem bila već. Samo šest pobeda, dva remija i čak pet poraza, uz razočaravajući procenat od svega 46,15 odsto trijumfa.

"Nikada nisam imao tako trajne krize ni sa jednim timom. Očigledno, danas smo se ponovo potpuno prilagodili toj frekvenciji. To je mentalna stvar - nemam objašnjenje za to i trenutno nemam rešenje. Šokiran sam. Nije bilo jasno šta smo hteli da odigramo. Video analiza pokazaće stotine grešaka. Čim smo u situaciji da imamo šta da izgubimo, to više nije ista ekipa."

Tokom pripremnih utakmica Bajern je uglavnom pobeđivao, ali tu pritiska nije bilo.

"Za mene je ovo neobjašnjivo. Puštali smo rivalu najlakše moguće golove... Kao da nismo uradili bilo šta za četiri nedelje. Ovo nema nikakve veze sa onim što smo ranije pokazali. Šokantno. Ne prepoznajem više ništa od onoga što smo radili tokom priprema. Neverovatno je. Ne postoji nikakva povezanost između toga u kakvom smo raspoloženju, stanju, kondiciji i formi došli na ovu utakmicu i sa onim što se potom desilo na terenu. To nije dobro. To je zapravo najtragičnije u čitavoj priči. Postoji toliko kontrasta i nelogičnosti u svemu ovome i zato je teško naći objašnjenje", zaključio je Tuhel.

Tomase, prošla sezona je bačena u vodu. Ali kada se uprava isprsi i sa 100.000.000 evra ti (godinu dana pre isteka ugovora) dovede golgetera poput Kejna, ne očekuje da budeš ponižen već na uvertiri sezone. Zahteva dominantno osvojenu titulu u Bundesligi i pehar Lige šampiona. A da li si ti sposoban za to?


tagovi

Tomas TuhelHari KejnBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara