Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Junajted desetkovan, ali vraća se Rašford: Na terenu posle dva meseca, dobio zadatak da nabilduje mišiće

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 17:09

Engleski reprezentativac se vraća u tim pred duel sa Lesterom, a Mančester junajted želi da izbegne nove teže povrede

Po povratku sa reprezentativne pauze fudbalere Mančester junajteda čeka težak zadatak. Izabranici Ole Gunara Solskjera gostuju u Lesteru i to bez pomoći nekoliko prvotimaca. Dobra vest je da se u stroj vraća Markus Rašford, koji bi mogao da upiše prve minute na terenu još od finala Evropskog prvenstva.

Subota, 16.00: (3,45) Lester (3,50) Mančester junajted (2,20)

Izabrane vesti

Nije ekipa sa Old Traforda počela sezonu kako se očekivalo, posle prelaznog roka iz snova i angažovanja igrača poput Džejdona Sanča, Rafaela Varana i Kristijana Ronalda. Na pet poslednjih mečeva Đavoli su pretrpeli dva poraza, pred sam odlazak na reprezentativnu pauzu remizirali su sa Evertonom. Ispali su iz Liga kupa, na tabeli Premijer lige su četvrti, što i nije tako loše s ozbirom na ostvarene rezultate.

Kako bilo, po povratku sa pauze gostuju na King Pauer stadionu bez četvorice prvotimaca. U Lesteru Solskjer neće moći da računa na štoperski tandem Rafael Varan - Hari Megvajer. Tako će bedem pred golom činiti Viktor Lindelof i Erik Baji. Problem će predstavljati i odsustvo Freda i Edinsona Kavanija, koji su sinoć branili boje svojih reprezentacija u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Vraća se Rašford, koji je proveo dva meseca van terena. Poslednji meč odigrao je u dresu reprezentacije, kada je u finišu drugog produžetka finala Evropskog prvenstva ušao u igru sa klupe, samo da bi u penal seriji bio neprecizan.

Hitronogi napadač je u avgustu imao operaciju ramena, koja je iziskivala oporavak od oko 60 dana. Naporno je radio i tokom rehabilitacije, pa je dodao četiri kilograma mišića u donji deo tela, ali je zbog povrede levog ramena trpeo gornji, gde je izgubio na mišićnoj masi.

Kako prenose engleski mediji, od Junajteda je dobio zadatak da to izbalansira. Dakle, da doda mišićnu masu u gornji deo tela, vežbom, ali i dodavanjem proteina ishrani. Veruju da će mu to omogućiti da bolje izdrži fizičke napore koje sa sobom nosi Premijer liga, te i da će na taj način izbeći povrede u budućnosti

Podsećaju engleski mediji da je prethodne godine imao problem i sa leđima, da mu je dijagnostikovana dupla fraktura, zbog koje mu je predviđana osmonedeljna pauza, koja je zbog prekida sezona produžena na pet meseci. Za operaciju ramena se odlučio nakon što je proveo gotovo čitavu minulu sezonu u bolovima.

Prošle nedelje je na prijateljskoj utakmici iza zatvorenih vrata postigao dva pogotka protiv Blekburn roversa i tako dokazao da je spreman da kroči na teren i pomogne ekipi. Biće Rašfordov doprinos od velikog značaja, s ozbirom na povrede u Junajtedu, ali i gust raspored. Đavoli će u naredne tri sedmice odigrati šest mečeva u Premijer ligi i Ligi šampiona.


tagovi

Markus RašfordMančester JunajtedHari MegvajerRafael VaranEdinson KavaniFred

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara