Džejms Garner (twitter@Everton)
Džejms Garner (twitter@Everton)

Junajted izvukao Evertonu 18.000.000 za igrača koji je jedva video teren Old Traforda

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 23:51

Džejms Garner četiri godine na Gudisonu

Za razliku od nekih prethodnih sezona kada je rasipao kule i gradove na neracionalne kupovine, Everton je još i solidno kupovao ovog leta. Bez ijednog uloženog centa na Gudison su recimo stigli štoperi Džejms Tarkovski i Konor Koadi. Međutim, realno je da je preplatio Dvajta Meknila plativši Barnliju 24.000.000, odnosno Amadua Onanu od kojeg je Lil zaradio čak 35.000.0000. A onda novi čin rasipanja u režiji Karamela oličen potpisom četvorogodišnjeg ugovora sa Junajtedovim Džejmsom Garnerom.

Crveni Đavoli su izvukli Evertoni 10.500.000 evra uz mogućnost da uz bonuse zarade celih 18.000.000, a pride su zadržali pravo na 15 posto novca od naredne prodaje (bez povrratne klauzule). I ne bi to bilo tako strašno mnogo novca da nije reč o momku koji je jedva video teren Old Traforda, odnosno tek sedam puta obukao dres slavnog kluba.

Izabrane vesti

Evertonova logika nije bila usmerena na učinak u Mančesteru, već na partije koje je prošle sezone pružao kao pozajmljeni igrač Notingem Foresta. A sa Šumarima je odigrao 41 meč u Čempionšipu i promociju u Premijer ligu potpomogao sa četiri gola i osam asistencija.

Dakle, klub iz Liverpula je sa pomenutim Onanom, Idrisom Ganom Gejem, te Garnerom pokrio centralni i defanzivni deo veznog reda čiji deo u narednoj sezoni neće biti Portugalac Andre Gomeš jer se preselio na pozajmicu u Lil. Ipak, ako se nešto ne desi u poslednjim minutima prelaznog roka, Everton ćeo ostati kratak za napadača kojeg je danas pokušavao da dovede.

Nil Mope koji je pre par dana stigao iz Brajtona za 11.800.000 evra jeste odlična kupovina, ali verovatno ne i dovoljna da se zakrpi izostanak povređenog Dominika Kalvert-Luina koji je malo, malo van terena. Pohrlio je Everton za Žoaom Pedrom ali je Votford odbio 35.000.000, a isti odgovor dobio je i od Blekburna kada je ponudio 20.000.000 za Bena Breretona Dijaza.


tagovi

Džejms GarnerMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022Everton

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara