Rabio i De Jong (Foto: ©Reuters)
Rabio i De Jong (Foto: ©Reuters)

Junajted krenuo po Rabioa, ali i dalje prati razvoj situacije oko De Jonga

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 10:32

Francuz prva opcija u slučaju da od dolaska Holanđanina definitivno ne bude ništa

Imali su na Old Trafordu ideju, nije da nisu bili baš nimalo ambiciozni. Želeli su da ispune želju novom šefu stručnog štaba Eriku ten Hagu i dovedu mu Frenkija de Jonga, ali je holandski vezista uporno odbijao transfer u Mančester junajted pod obrazloženjem da želi da ostane u Barseloni. Engleski klub je počeo da se hladi i okreće ka alternativnim rešenjima, a rezervna opcija mogao bi da bude Adrijen Rabio.

Pouzdani britanski Atletik javlja da čelnici mančesterskog kluba već rade na dovođenju veznog fudbalera Juventusa. Francuski reprezentativac je ušao u poslednjih 12 meseci ugovora sa Starom damom i torinski klub teško da će imati bolju priliku da na njemu zaradi određeni novac.

Izabrane vesti

Ipak, Atletik navodi da na Old Trafordu prvo moraju da odluče da li će brzo delovati po pitanju Rabioovog dolaska ili će pak još neko vreme sačekati ishod De Jongove situacije na Nou Kampu. A ona nije baš najjasnija u ovom trenutku. Predsednik Barselone Đoan Laporta tvrdi kako "i klub i igrač žele da ostane u Kataloniji", dok trener Ćavi ističe kako "Frenki zna šta klub želi i šta mu je potrebno". U prevodu, da pristane na smanjenje plate kako bi Barsa mogla da registruje pojačanja, što Holanđanin odbija zbog prethodnih dugova koji su se navodno nagomilali. Kako bilo, Junajted tek treba da dogovori visinu obeštećenja sa Juventusom i uslove saradnje sa 27-godišnjakom.

Juventus mu neće praviti problem, potrebna su mu pojačanja u veznom redu, ali će prethodno neko morati da ode iz istog, a Rabio na kojeg se - kao i na Artura - ne računa ozbiljno u Torinu mogao bi da bude taj. Čelnici Stare dame već neko vreme rade na dovođenju pojačanja i trenutno se prema pisanju Đanluke di Marcija dvoume između Pari Sen Žermenovog Leandra Paredesa i Sasuolovog Davidea Fratezija.

Rabio je u Juventus stigao pre tri godine iz Pari Sen Žermena kao slobodan igrač i u svakoj od prethodnih sezona bio standardan, odigravši 129 utakmica u svim takmičenjima za klub iz Torina, ali je opštio utisak da nije ispunio očekivanja.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Adrijen RabioMančester JunajtedFrenki de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara